Här förklarar vi varför alla studenter borde ha en vision board för att motiveras och uppnå mål.

Motiveras av din egen vision board

När det kommer till vision boards finns det inga rätt eller fel. Skapa en för livet i stort, för denna termin eller kanske för nästa tenta. Skapa din vision board på en anslagstavla, på ett papper eller digitalt på datorn. Och vad du väljer att ha med på din vision board är upp till dig själv, kanske bilder, urklipp från tidningar eller något motiverande citat. Vad alla vision boards har gemensamt är dock att de är en visuell översikt som hjälper dig att uppnå dina mål. Så varför borde du som student göra detta? We’ll tell you all about it!

Det är kul

Att skapa är kul och vad du gör med en vision board är egentligen att sätta ihop en härlig önskelista för ditt liv. Leta fram fint och inspirerande material och klipp och klistra som aldrig förr, vi kan lova dig en rolig och annorlunda paus från studierna.

Klipp och klistra vision board

En påminnelse om varför du gör vad du gör

Att ofta se en bild över vad du strävar efter med dina studier påminner dig om varför du befinner dig i den situationen du gör. När studierna känns jobbiga är det lätt att börja tvivla men då är din vision board där och motiverar dig till att fortsätta.

Klargör bilden du strävar efter

Ibland kan dina mål med studierna kännas oklara och otydliga i huvudet. Att organisera upp dina tankar och sammanställa dessa är ett sätt att tydliggöra vad du strävar efter med skolan.

Vision board på datorn

Think outside the box

När du tänker på din framtid kommer du troligen tänka på olika scenarier som inte är möjliga att uppleva just i denna stund. Öppna upp dig för olika möjligheter och drömmar som dina studier kan leda till, oavsett hur galna och overkliga de känns idag. Bara att du gjort en vision board betyder att du är ett steg närmare att detta faktiskt kommer gå i uppfyllelse.

Fokus på det positiva

Ibland är det lätt att man fokuserar på det negativa i sin situation, kanske har du för mycket plugg och för lite fritid eller så kanske du saknar din familj och dina vänner om du studerar i en annan stad. I en vision board fokuserar du på det positiva och kan på så sätt flytta fokus från det negativa till det positiva.

Vision board

Lycka till! Och ett bonustips - om du gör en vision board för hand kan det bli till en fin inredningsdetalj. 

Student planerar Work smart - not hard
Glad student Maximera ditt minne och minns mer
Student lyssnar på musik 5 bästa Spotifylistorna för att finna fokus
)