ITIC - International Teacher Identity Card

ITIC skapades för att göra det enklare och billigare för lärare att resa. ITIC öppnar dörren till tusentals tjänster, förmåner och rabatter runt om i världen, inklusive flexibla och billiga flygbiljetter till studentpriser och andra resetjänster tillgängliga för lärare med ITIC.

Beställ ditt digitala ITIC-kort

 

Varför ITIC?

ITIC identifierar dig som en heltidsanställd lärare runt om i världen. Sedan 1984 har ITIC hjälpt lärare att få ut mer av sina internationella resor genom ett globalt nätverk av rabatter, tjänster och andra förmåner, såsom restauranger och butiker, inträdesbiljetter till museer, kulturella och historiska platser, buss-, tåg- och färjebiljetter samt boende som hotell och vandrarhem.

ITIC-nätverket inkluderar världens ledande specialister på privatresor. Tusentals kontor i över 40 länder tillhandahåller produkter och tjänster som har utvecklats speciellt för den enskilda resenärens intressen och budget. I Sverige säljs flyg med studentrabatt till lärare med ITIC via KILROY.

Godkänt av UNESCO

ITIC har godkänts av FN:s organisation för utbildning, vetenskap och kultur (UNESCO) sedan 1968. ITIC stöds också av Europeiska rådet för kultur och Andinska nationernas gemenskap. Kortet är dessutomm erkänt av universitet, akademiska institutioner, studentkårer, nationella regeringar, finansiella institutioner och utbildningsministerier runt om i världen.

Alla medlemmar i Sveriges utbildningsförbund Sveriges Lärare får 50 % rabatt på sitt digitala ITIC-kort. Länken till rabatten ITIC hittar du på Sveriges Lärare medlemssida (inloggning krävs).

 

Hur beställer jag?

Observera att orderflödet för ITIC för närvarande är under utveckling och ser fortfarande ut som det gröna ISIC-orderflödet. Detta påverkar inte din beställning av ITIC.

  • Klicka på länken nedan för att påbörja din beställning av ITIC. Är du medlem i Sveriges Lärare kan du beställa ditt ITIC-kort genom Sveriges Lärares medlemssida för att få din rabatt på 50 %.
  • Fyll i dina uppgifter korrekt i beställningsformuläret och se till att produkten du ska beställa är ”Digitalt ITIC-kort”.
  • När du har kontrollerat att dina uppgifter är korrekta i beställningsformuläret, fortsätt till betalning genom att klicka på ”Gå till betalning”.
  • Betala för ditt ITIC-kort. Tillgängliga betalningsmetoder är Visa och Mastercard kreditkort, Trustly och samtliga internetbanker som finns angivna i formuläret.
  • Kontrollera dina uppgifter är korrekta. Om du behöver ändra något i beställningsformuläret, klicka på "Korrigera dina uppgifter" och fortsätt sedan till att verifiera dig som lärare. Observera att du inte kan ändra dina uppgifter efter att ha gått vidare till nästa steg!
  • Ladda sedan upp din lärarlegitimation. Alla medlemmar i LR och andra heltidsanställda lärare (minst 18 timmar/vecka) har rätt att beställa ett ITIC-kort. Ett giltigt lärarlegitimation är en kopia av ditt LR medlemslegitimation med foto, alternativt kan du ladda upp en kopia av ett anställningsbevis från din skola. Observera att dokumentet får vara max 2 Mb stort och måste laddas upp i .jpg eller .jpeg-format.
  • Bilden måste vara en passbild av dig i färg. Det behöver inte vara en officiell passbild – det fungerar utmärkt att ta den med din smartphone. Observera att bilden blir lite ljusare  än orginalet på det digitala kortet, använd därför ej filter. Bilden får vara max 2 Mb stor och måste laddas upp antingen som .jpg eller .jpeg.
  • Bekräfta din beställning och ladda ner ISIC-appen för Android eller iOS.  Din lärarlegitimation kommer att verifieras av vårt supportteam inom 1-2 arbetsdagar.
  • Efter att din lärarlegitimation och bild har verifierats kommer du att få ett e-postmeddelande med ditt personliga ITIC-nummer, som du behöver för att aktivera ditt digitala ITIC-kort. Följ instruktionerna för hur du registrerar dig för ISIC-appen.
  • Ge dig ut för att utforska världen med ITIC! Du kan filtrera de förmåner som är tillgängliga för lärare i ISIC-appen.

 

Behöver du hjälp med din beställning är du välkommen att kontakta oss, på engelska.

Beställ ditt ITIC-kort här!