Sommaren är påväg och har du ingen aning om vad du ska hitta på? Spana in ISICs tips över sommaraktiviteter!

Saker att göra under sommarlovet

Äntligen, sommarlov! Långa dagar där man kan ta det lugnt och göra absolut ingenting...  Framtills dess att du blir väldigt uttråkad. Du kanske inte har gjort några palner, eller så kan du inte på grund av andra omständigheter inte längre göra det som du hade planerat ( så som den global pandemi) Men don't worry, we got your back! I den här artikeln kommer vi att presentera tio saker som du kan göra under sommarlovet. 

Lära sig något nytt

Ta möjligheten och lär dig något nytt! Det måste vara något som du gillar att göra, för att du vill ju inte att det ska kännas som en läxa. Du kan lära dig ett språk, en ny sport (eller TikTok danser, de räknas också), lära dig att koda (du får Jetbrains gratis med ditt ISIC), lär dig att måla, sticka eller sy eller något outside the box som slacklining! Att lära sig något nytt är ett bra sätt att hålla sig aktiv men fortfarande ha kul. Exprimentera!

Ge dig ut på en lång hike

Utforska vad ditt närområde, stad eller land har att erbjuda genom att ge dig ut på en lång hike. Att gå är både bra för kroppen och själen och du vet aldrig vad du kommer att upptäcka. Vill du krydda upp dina vandring lite? Använd Geocaching! Geocaching är en aktivitet där du använder koordinationer som folk lämnar för att hitta olika gömställen (ofta boxar, tuber eller liknade). Ibland kan det vara något i gömstället, men den verikliga belöningen är att hitta själva gömstället. 

Volontärarbete

Vill du göra något för ditt lokalsamhälle? Undersök om du kan göra något volontärarbete över sommaren. Det finns alltid barn och ungdomar som behöver hjälp med att komma ikapp med skolarbetet eller sina språkfärdigheter, eller äldre grannar som behöver hjäälp med hushållsarbete, trädgården eller med att någon bär ut deras sopor. 

Gör ingenting

Njut av att göra absolut ingeting, helt utan skuldkänslor. Du kan ha filmmaraton utan att känna att du har slösat bort din tid (så ja, ta fram Sagan om Rigen triologin, alla Star Wars filmerna, Harry Potter eller någon annan favoritfilm). Ta det till nästa nivå med snacks och godis som har samma tema som filmen du ska se, eller kryp bara ihop i soffan med massa popcorn. Se också till att ge dig ut med en flit i handen och ta dig till närmsta strand eller park för att njuta avden friska luften - det är också ett perfekt sätt att njut av dagen.  

Börja odla och plantera

Om du har tid, pengar och utrymme kan du använda tiden med att börja odla! Det är ett perfekt sätt att spendera en dag utomhus på och du kan bokstavligen se reslutatet under tid. Du kan plantera blommor, grönsaker eller frukt och se hur din trädgård växer. Det är väldigt tillfredställande arbete. Om du inte har en trädgård eller en balkong där du kan plantera, så kan du ha en trädgård inomhus och att ha växter runtomkring sig är också bevisat bidra till ökat välmående

Gör din picknickkorg till perfektion

Varför inte ha massa picknicks och göra din picknickkorg till perfektion? Prova olika snakcs, drycker och utseenden för att komma fram till den perfekta picknicken. Du kan exprimentera med olika filtar, kuddar och roliga tallrikar eller serveteter. Eller så kan du du bara köpa en engångsgrill och lite öl och ge dig ut. 

Påbörja ett stort projekt

Använd denna möjlighet till att påbörja ett stort projekt, som att köpa och omvandla en riktigt risig bil med din familj och vänner. Eller bygga någon hemmagjod möbel, som du har drömt om, så som en bokhylla. Det finns inte ett bättre tillfälle att påbörja ettt stort projekt än under sommaren, då du kan arbeta på den varje dag och se utveckligen. 

Campa i din trädgård (eller på en camping nära där du bor)

Om du inte kan semestra det här året pga. olika anledningar (som en lock-down), campa då istället på din egen trädgård! Ta ut tältet, luftmadrassen, köksutrustningen och gör dig själv hemmastad. En campingplats nära där du bor fungerar också. Du behöver verkligen inte ta dig långt hemmifrån för att få den där semesterkänslan.

Planera en framtida resa

Även om du inte kan resa just nu, behöver det inte betyda att du aldrig kommer att reasa igen. Så varför inte börja med att planera inför din framtida drömresa? Gör en budget, dröm om dina favoritplatser som du vill besöka, gör en rutt i fantasin. Att planera är en del av det roliga!

Var en turist i din egen stad eller land

Precis som att campa i din trädgård, så behöver du inte ta dig långt för att ha roligt eller för att känna semesterviben. Du kan utforska nya platser i din egen stad eller land på din cykel eller genom att leka turist. Besök en park som du aldrig har varit i, eller porva på ett nytt kaffeställe och ta några clichébilder på de mest turistpopulära platserna. Du kommer att kunna se diin stad på ett helt nytt sätt!

)