Tips för att hitta bostad som student.

Mission: Hitta studentbostad

Bostadssituationen i många av Sveriges studentstäder är tuff. Det kan vara svårt att överhuvudtaget hitta ett boende och när du väl gör det är priset i värsta fall vara skyhögt. Här är de bästa tipsen för att underlätta bostadsjakten som student.

1. Ställ dig i bostadskö

Så fort du vet vilken stad du vill studera i kan du ställa dig i bostadskö. Har du tur är kötiden i staden du planerar att studera i kort. Så fort du fått antagningsbesked från din skola kan du även ställa dig i bostadskö för en studentbostad.

Kö med studenter

2. Sök på internet

Det finns många sidor online som kan hjälpa dig att hitta bostad i just din studentstad, t.ex. Blocket. Se till att söka intensivt och var snabb när något lämpligt dyker upp.

Sök bostad på internet

3. Utnyttja dina kontakter

Berätta för dina vänner och bekanta att du söker bostad, om även de sprider ordet vidare kan det var till stor hjälp. Utnyttja också ditt kontaktnät på sociala medier, skriv ett inlägg på Facebook och be vänner dela informationen.

Hjälpande kontakter

4. Kontakta studentkåren

De har antagligen varit i samma situation som dig och har koll på läget i staden. Ta vara på deras erfarenhet och be om hjälp hos dem.

Studentkår hjälper till

5. Dela lägenhet

Är ni flera som letar boende? Varför inte bo tillsammans och leta efter en större lägenhet alternativt hitta roomies på internet. Läs mer om hur härligt det kan vara att ha roomies här.

Studenter delar lägenhet 

Inredning av studentrum Inred ditt hem på en studentbudget
Glad student Fördelarna med att ha roomies
Checklista inför flytten när student flyttar Din checklista inför flytten
)