Working Holiday är ett bra alternativ för att tillbringa lite längre tid utomlands. Äventyr i Australien, Nya Zeeland eller Kanada medan du arbetar!

Working Holiday

Working Holiday är ett fantastiskt alternativ för dig som är mellan 18-35 år och som vill arbeta under tiden som du reser. Med ett Working Holiday visum kan du vara i Australien och i Nya Zeeland i upp till 12 månader, och i en månad i USA efter det att du har arbetat klart, under tiden som du jobbar och tjänar pengar för att finansiera dina resor. Under ett Working Holiday i Kanada kan du arbeta på en skidort och åka skidor efter det att du har arbetat klart! Working Holiday är ett bra sätt att ta ditt första steg in i ditt internationella liv och är även ett bra sätt för dig som vill ta en paus från ditt studentliv där hemma. Vi på ISIC vill uppmuntra till internationella och interkulturella utbyten. Därför ligger Working Holiday, som ett sätt att resa, oss varmt om hjärtat. Därför har vi nedan samlat lite generell information om Working Holiday alternativ för studenter och ungdomar i Sverige. Varje land nedan är också ett utmärkt land för dig att resa till med ISIC-kortet, så lämna inte ISIC-kortet hemma om du vill åka iväg på en Working Holiday!   

Ett Working Holiday visum i Australien och Nya Zeeland är ett 'mulitple entry work visa', vilket betyder att du inom loppet på ett år kan resa ut och in i landet så många gånger som du vill - vilket är suveränt när du ger dig iväg på spontana äventyr! Kom ihåg att du med ISIC-kortet kan köpa studentflygbiljetter, vilket alltid inkluderar bagage. Planera ditt Working Holiday äventyr och kombinera enkelvägsflyg för att garantera en oförglömlig Working Holiday! 

I Australien och Nya Zeeland kan du säkra ditt första jobb i landet med ett startpaket, men du kommer också efter en tid i landet att hitta jobbannonser på exempelvis anslagstavlor på hostels, lokala nyhetstidningar, på hemsidor som Working Holiday Jobs, Facebookgrupper och såklart från andra resenärer som också gör ett Working Holiday. Allt du behöver är ett lokalt inkomstskattkort och ett bankkonto för löneutbetalningar, därefter är du allt set för ett Working Holiday!

Australien

Ett Working Holiday visum i Australien är tillgängligt för ungdomar mellan 18-30 år gamla. Med visumet kan du arbeta för samma arbetsgivare i upp till 6 månader och studera i Australien i upp till 4 månader. I Sverige kan du få ditt Working Holiday visum genom KILROY. Fråga efter startpaketet till Australien hos KILROY: startpaketet hjälper dig att hitta ditt första jobb i Australien, så att du inte behöver spendera tid och pengar på att leta efter ett jobb. Notera, att du kan förlänga ditt Working Holiday visum under ytterligare 12 månader, om du arbetar på en farm/ med jordbruk under en säsong upp till 3 månader under ditt första år i Australien.

Nya Zeeland

Du kan ansöka om det populära Working Holiday visumet i Nya Zeeland, vilket du kan göra upp till 35 års ålder. Du kan arbeta för samma arbetsgivare upp till 3 månader under ditt år i Nya Zeeland. Du kan förlänga ditt visum i Nya Zeeland upp till 3 månader om du har arbetat inom jordbruk under 3 på varandra följande månader. Working Holiday visumet i Nya Zeeland möjliggör också för dig att studera i Nya Zeeland i upp till två månader under ett år. 

Ansök om ett Working Holiday visum i Nya Zeeland på New Zeelands myndighets officiella sida.

Kanada

Att göra en Working Holiday i Kanada är ett bra alternativ för alla vintersportsälskare! Detta eftersom jobben under ett Working Holiday i Kanada är på några av landets mest populära skidresorter, där du bland annat kan jobba som skidinstruktör, liftvakt, restaurangjobb, städjobb och som receptionist på resorterna. Visumet är tillgängligt för studenter och ungdomar som är mellan 18-30 år gamla. Notera att du behöver lämna ett biometriskt fingeravtryck till den kanadensiska myndigheten för att kunna få ditt visum. Detta gör du på den kanadensiska ambassaden i Stockholm. Läs mer om det kanadensiska Working Holiday visumet och ansök hos KILROY.  

 

)