Volontärarbete utomlands

När du arbetar som volontär utomlands, kommer du att se landet som du är i med helt andra ögon och lära känna den lokala kulturen på ett mycket djupare plan, till skillnad från att besöka landet under en kortare tid som turist. Du kommer att arbeta inom projekt som stöttar den lokala befolkningen och vara en del av deras vardag genom det arbetet som du gör för samhället. När du arbetar som volontär kommer du även att träffa andra likasinnade, som också vill ge en del av sin tid till att hjälpa att bevara och skydda natur, djur och samhällen.

Din tid som volontär kommer också att hjälpa dig att få nya perspektiv på saker och problem som du har upplevt hemma. Du kommer också lära dig att leva enklare och du kommer att märka vilka saker som är nödvändiga och vilka saker som inte är det. Volontärarbete kommer hjälpa dig att utveckla nya förmågor och du kommer också lära dig nya saker snabbare, du kommer att utmana dig själv med att göra nya saker och utmana dig själv i nya situationer och i vardagen. När familj, vänner och andra saker som påverkar dig är långt borta kommer du också ha tid att tänka över vad som faktiskt är viktigt för dig och vad du vill göra i framtiden. 

Att arbeta som volontär utomlands är en bra internationell erfarenhet, både när det kommer till att träffa nya människor och lära sig om nya kulturer. Det finns flertalet olika volontärorganisationer, där du kan arbeta som volontär i princip i hela världen. Om du känner att volontärarbete är något som du vill göra, spana då in de olika möjligheterna och organisationerna som vi har listat nedan och börja planera inför att ge dig ut i världen!

Organisationer som du kan volontärarbeta genom:

 

AIESEC: AIESEC erbjuder volontärprojekt som varar under minst 6 veckor och är tillgängligt för unga mellan 18 till 30 år. Genom AIESEC kan du arbeta i 127 länder! 

CISV: Genom CISV kan du ansöka till International People's Project (tillgängligt för unga över 19 år), där kan du volontärarbeta i olika sociala projekt mellan 14 till 23 dagar.

EVS  - European Volunteer Service: Spana in volontärarbete med EVS från 'European Youth Portal'. Med deras sökmotor kan du hitta olika volontärprojekt i flera olika länder. 

KILROY: Genom KILROY, kan du arbeta som volontär utomlands i flera olika projekt, som sträcker sig från marina och naturbevarande projekt till att arbeta med djur och inom sociala projekt. Volontärarbeta med sköldpaddor i Costa Rica och ta hand om koraller i Seychellerna! Boka ett möte med en av KILROYs reseexperter och fråga efter de olika volontärmöjligheterna. 

FNs volontärprojekt: Unga över 25 år kan volontärarbeta inom FNs volontärprojekt. För att volontärarbeta utomlands behöver du ha minst två års relevant arbetslivserfarenhet innan du ansöker till volontärprojekten. 

Vapaaehtoistyö ulkomailla

Källa:

Hostelworld - Why Volunteer Abroad? 12 Reasons it Will Change Your Outlook on Life

 

)