Hitta din nästa studiestad genom den här listan på världens 10 bästa studentstäder.

Världens 10 bästa studentstäder

Funderar du på att studera utomlands? Då ska du spana in denna lista som QS har tagit fram över de bästa studentstäderna år 2016. Vi har dykt lite djupare in på de städerna som finns i topp 10. Låt dig själv inspireras och upptäck din nästa studiedestination.

Paris

Förutom att Paris är perfekt för den urbana studenten som gillar stadsliv och kultur, så är staden också hem till många internationella universitet. Levnadskostnaderna är ganska höga men detta vägs upp av relativt billiga studieavgifter. Denna Europeiska storstad har mycket att erbjuda och du kommer garanterat inte känna dig uttråkad, trots att du lever på en studentbudget.

Att vara student i Paris

Melbourne

Melbourne har inte bara blivit korad till en av världens bästa städer att bo i, staden erbjuder också flera toppuniversitet. Med ett härligt nattliv, fantastiskt utbud av kultur och vackra stränder är det därför inte konstigt att många studenter trivs som fisken i vattnet i denna Australiensiska stad.

Studentliv i Melbourne

Tokyo

För dem som gillar liv och rörelse i en storstad är Tokyo bland det bästa du kan hitta. Staden har många internationella universitet men som student bör du ändå förbereda sig för att dyka in i den japanska kulturen rejält. På din fritid kan du njuta av varma källor, vackra tempel, teknik, blommande körsbärsträd, skidsport, vulkaner, sushi och mycket mer.

Studera i Tokyo

Sydney

En annan Australiensisk stad som ligger högt upp på listan över världens bästa studentstäder är Sydney. Hit kommer många internationella studenter och du får därför uppleva en mångfaldig stadsmiljö. Tack vare det är studier i Sydney det perfekta sättet att bygga upp ett internationellt nätverk. Förutom detta erbjuder staden även många turistattraktioner, bohemiska kvarter, färgstarka marknader och vita stränder.

Studera i Sydney

London

I London hittar du universitet men goda akademiska rykten och att vara student på ett av dessa universitet anses väldigt prestigefyllt. Men det är inte så att universiteten och utbildningarna står stilla i tiden, istället går de gamla traditionerna hand i hand med supermoderna utbildningsinstitutioner. Även denna stad bjuder på en mycket mångkulturell befolkning och inte helt omöjligt kommer du möta nya vänner från jordens alla hörn.

Studera i London

Singapore

I Singapore befinner du dig i fuktig, tropisk värme samtidigt som du är omringad av skyskrapor och högteknologi. Staden beskrivs också som ”The Global City of the Arts” där gammal konst blandas med nya moderna uttrycksformer. Deras universitet och nivå på utbildning har blommat ut ordentligt senaste åren och de har några av världens bästa universitet att erbjuda.

Studera i Singapore

Montreal

Kanada är en drömdestination om du vill uppleva vacker natur och vildmark. Staden Montreal ligger i den fransktalande delen av landet och lockar till sig alla typer av människor i alla möjlig åldrar. Staden är hem till Kanadas högst rankade universitet och ligger stabilt på listan över världens bästa studentstäder.

Studera i Montreal

Hong Kong

Hong Kong är möjligtvis en av världens mest spännande städer. Staden är full av överraskningar och bjuder på stora kontraster och pumpande energi. Exempel på några saker du kan uppleva i Hong Kong är livliga marknader, kinesisk kultur, västerländsk lyx, skyskrapor, shopping, sandstränder, god mat och härlig natur. Staden har flera bra universitet som har gott anseende både i Asien och sett över hela världen.

Studera i Hong Kong

Berlin

I hjärtat av Europa ligger Berlin. Denna stad är otroligt internationell och har ett fantastiskt uteliv för den som gillar sena nätter ute på stan. Billig öl är en av fördelarna med att bo i Berlin och levnadskostnaderna överlag är goda. Förvänta dig universitet av hög kvalitet och med ett brett utbud av utbildningar och kurser.

Att vara student i Berlin

Seoul

Syd Korea satsar stort på att bli en populär destination för internationella studenter. Landet har den senaste tiden växt både ekonomiskt och tekniskt sätt med flera stora teknikföretag i spetsen. Även Syd Koreas populärkultur har börjat spridas allt mer världen över. Vad som mest av allt utmärker de högt rankade universiteten i Seoul är den starka koppling de har med landets arbetsgivare.

Studentliv i Seoul

)