Sveriges bästa julmarknader 2017

Strosa runt bland bodar med godsaker och lokala hantverk medan en varm choklad värmer dig och luften fylls med doften av brända mandlar. Vi pratar såklart om en av julens höjdpunkter, julmarknader. Julmarknader är en billig (beroende på hur mycket mandlar du äter) och mysig aktivitet när julen närmar sig!


Stortorgets julmarknad, Stockholm
Det är inte bara Stockholms, men också Sveriges äldsta julmarknad. Här säljs allt från konstsmide, keramik, julkorvar och sockervadd! Passa även på att strosa runt i Gamla stans gränder som gör sig väldigt mysiga vintertid. 

Öppet:
 
Varje dag kl 11-18,  2-23 december
Entré: 
Gratis


Skansens julmarknad, Stockholm
Om du ändå befinner dig i Stockholm så är Skansens julmarknad något som bör upplevas. Här kan du pyssla, gå på adventskonsert eller dansa kring granen. Runt om i parken hör du körsång.  Spana in vilka tider Lill-Skansen och akvariet har öppet om du vill hälsa på djur. 

Öppet: 
Lördagar och söndagar 25 november-17 december
Entré: 
Vuxen 120 kr


Lisebergs julmarknad, Göteborg
I år har julmarknaden två nya premiärer, ishowen och tomtefar som visar upp sin julverkstad. Annars kan du vänta dig det klassiska, julgodis, hantverk och restauranger med julmat. Dessutom har flera av parkens åkattraktioner öppet, vem vill inte åka karuseller i snön?

Öppet: 24–26, 30 november, 1–3, 5–10, 12–23, 26–30 december.
Entré: 
100 kronor

Julmarknad på Liseberg
Lisebergs julmarknad


Jamtli julmarknad, Östersund
Jamtli julmarknad är en genuin upplevelse, här samlas nära 200 utställare med sina hantverk. I entréavgiften ingår inträde till museets utställningar. Missa inte Näsgården där det julstökas på traditionellt vis, här lagas lutfisk, dopp i grytan och julkakor. Bara tanken får en att längta till julen!

Öppet: 8 december kl. 14-20, 9 december kl. 11-18, 10 december kl. 11-17
Entré: 80kr/dag eller tredagarsbiljett 150kr


Falu gruva julmarknad, Falun
Falun bjuder på en genuin marknad och här finns allt du kan önska av en julmarknad. Du kan få en guidad jultur i gruvan, åka häst och vagn, lyssna på sångkör, köpa julkransar och såklart finns det mycket gott att äta och dricka!

Öppet:
10 december kl. 10-17
Entré: 20 kr


Kosta julmarknad
I entrépriset till Kosta julmarknad ingår allt från shower, hästskjuts, inträde till Kosta Glasbruk och Kosta Boda Art Gallery. Här finner då både klassisk julmat men också specialiteter från runt om i landet. Kanske får julbordet en ny favorit i år?

Öppet: 11 november - 23 december, 25 december - 31 december. Varierande öppettider. 
Entré: 60krSå hur många hinner du bocka av innan julen kommer?

)