Studentlivet i Storbritannien

Storbritannien är årligen ett av de populäraste länderna för utlandsstudenter att plugga i. Oavsett om anledningen är det underbara vädret eller överflödet av toppuniversitet, så drar Storbritannien till sig många utlandsstudenter från de nordiska länderna. Studentlivet i Storbritannien är livligt och det finns också ett rikt och aktivt föreningsliv: det finns troligtvis ingen hobby eller sport som inte har en klubb på något brittiskt universitet. Du kan alltid hitta en klubb med likasinnade personer. Likväl som med alla studier utomlands, så tar ansökningsprocessen till brittiska universitet längre tid, jämfört med vad det tar i ditt hemland. Det finns massvis med universitet att välja mellan, så se till att du påbörjar din ansökningsprocess så tidigt som möjligt.         

Att hitta ditt universitet

Om du funderar över om Storbritannien är ett bra universitet för dig, så kan du spana in British Council's hemsida, där de skriver om varför du borde studera i Storbritannien. Där har de samlat information över hur du hittar ett universitet som passar just dig. De har också information om studentvisum, stipendier och bidrag och om livet efter studietiden i Storbritannien. En annan bra källa att hämta information om universiteten i Storbritannien och om ansökningsprocessen är UCAS, den generella ansökningsportalen för brittiska universitet och colleges. UCAS har också mycket information om hur du finansierar ditt studentliv i Storbritannien. Där hittar du också information om hur Brexit kommer att påverka studenter som kommer till Storbritannien från EU länder. Om du känner dig förvirrad i ansökningsprocessen så har vår partner KILROY många partner universitet i Storbritannien. De hjälper dig gärna med ansökningsprocessen till några av deras partneruniversitet. Se vart i Storbritannien du kan plugga genom KILROY här

Opiskelijaelämä Isossa-Britanniassa

Hur hittar du boende?

När du har fått ditt antagningsbesked så är det dags att börja hitta en studentlägenhet! Första års studenter har vanligtvis en ganska goda chanser till att få ett boende på campus. Detta är ett smidigt och billigt alternativ och du kommer dessutom att bli integrerad i studentlivet. Om du inte fick ett rum eller lägenhet på campus, så har Storbritannien ett stort utbud av privata boenden som du kan hyra (vilket är väldigt dyrt i de större städerna). Ta en titt på alla lägenheter och rum om är lediga där du ska plugga hos Zoopla och se till att du tänker på dessa gyllne regler som Rightmove har tagit fram! 

Opiskelijaelämä Isossa-Britanniassa

Studentlivet i Storbritannien

När du börjar att plugga i Storbritannien så kommer du inte vara utan studentrabatter! ISIC finns i Storbritannien också och med ditt ISIC kort får du tillgång till massor med fantastiska rabatter, som exempelvis snabbmatsrestauranger (och studentrabatt på mat är väl något av det bästa som finns, eller hur?) Av största sannolikhet så är ditt universitet eller college också en del av National Union of Students, the NUS. Om tågresor är din grej, och om du vet att du kommer resa runt i landet medan du studerar, så är det värt att skaffa 16-25 Railcard, vilket kommer ge dig en härlig rabatt på tågbiljetter. 

)