Europa är en uppskattad destination för studenter som är vana globe-trotter. Det enda problemet med Europa är att det helt enkelt finns så mycket att se och göra!

Studenternas Europa - Varför Europa är den bästa destinationen för studenter som reser

Under ens första resa som man gör ensam så väljer många studenter att resa i ett europeiskt land. Europa är en uppskattad destination för studenter som är vana globe-trotter. Avstånden är korta, det finns många spännande storstäder, en otrolig historia och fantastisk natur... Det enda problemet med Europa är att det helt enkelt finns så mycket att se och göra!

Fantastiska destinationer med korta avstånd

I Europa, är det lätt att besöka grannländerna. Även om du bara har några dagar tillgodo  så kan du få in ett gäng länder och ett handfull "must see" destinationer och studentstäder som Berlin, London, Paris och Amsterdam. Kontinentens utbredda järnvägssystem gör att du kan besöka dessa häftiga städer inom en vecka (även om det kan bli lite stressigt!).

Opiskelijan Eurooppa

Europa har massor av grymma destinationer inom korta avstånd.

Fabulösa studentstäder

Europa är studenternas kontinent både när det kommer till resor och studier. Den gamla kontinenten bjuder på många vackra och historisk universitet och städer. Många av dessa städer är praktiskt taget tomma under sommaren, så du kan njuta av billigare boenden och inte fullt så mycket folk. Upplev charmen i Maastricht, Salamanca eller Nottingham under ditt sommarlov. Mindre städer är det ofta färre turister i, vilket gör att du kan njuta av det lokala livet. 

Resa runt? Det är enkelt. Flyg, tåg och bussar finns att tillgå! 

Ett Interrail pass är i stort sett allt en backpacker kan önska sig. "Interrailing" med buss är också ett populärt sätt och kan också göra att du sparar pengar: du som är en ISIC medlem kan njuta av studentrabatt på FlixBus biljetter i Europa. Om du vill komma till ditt första stopp på resan snabbt så är det smart att boka ett flyg dit för att sedan ta sig vidare via tåg eller buss (fungerar också på vägen tillbaka ex Berlin till att börja med och sedan att flyga hem från ex. Madrid.) Eftersom avstånden är lätta att bocka av via land så kan du enkelt ta flyget där det är billigast och påbörja din interrail därifrån. Spana in studentflygbiljetter till Europa; dessa biljetter är vanligtvis billiga och bagaget är alltid inkluderat i vår studentflygbiljetter. 

Opiskelijan Eurooppa

Att resa med tåg i Europa är enkelt och bjuder också på häftiga vyer längs vägen! 

Billiga destinationer

Även om det finns mycket must-see destinationer i Europa, så är det värt att tänka på att vissa kommer att ha många turister under högsäsongen under sommaren. Priser på flyg och boende är också höga då. En student som tänker på budgeten borde därför åka till mindre och billigare städer och länder. De hetaste destinationer just nu är ex. Portugal, Grekland, och Balkanländerna.  

De bästa studentrabatterna 

Europa är den kontinenten som är mest fylld av studentrabatter. Det finns studentrabatter på resor, boende, mat, dricka, museum, teater, kläder... You name it! När du reser i Europa, glöm då inte att ta med ditt ISIC kort!

Andra studentresenärer

När studenter lämnar de damiga föreläsningssalarna för ett sommarlov, så åker de till andra stöder i Europa. Oavsett var du reser i Europa så kommer du att möta andra studenter som njuter av kontinenten. Oavsett som du tar en sommarkurs, åker på surfcamp eller hänger på ett hostel så ska du hålla ögonen öppna för nya vänskaper. Desto fler vänner som du träffar utomlands desto större anledning till att åka iväg och res för att träffa dem igen!

Källor: 

WeTravel: Student Travel in Europe - Top 11 Destinations For a Student Trip

Student Universe: Travel By Train in Europe

Uniplaces Blog: The 8 best student cities in Europe to visit in the summer

 

 

 

Student flights Student flights
FlixBus student discount FlixBus student discount
Student discount on Hotels.com Student discount on Hotels.com
Student discounts in London Student discounts in London Student discounts in Barcelona Student discounts in Barcelona
Student discounts in Amsterdam Student discounts in Amsterdam
)