Hur lyckas man med Skypeintervjun? Läs om våra tips här.

Så lyckas du med Skypeintervjun

Att ha arbetsintervju över Skype blir allt mer vanligt och chansen finns att du i ditt eget jobbsökande kommer ställas inför detta någon gång. Kanske tänker du att en jobbintervju är väl alltid en jobbintervju och förbereder dig på samma sätt som om ni skulle haft ett personligt möte. Men Skype är annorlunda och därför måste du också förbereda dig annorlunda. Lär dig hur du lyckas här!

Förbered dig

Att intervjuas via Skype kräver inte bara att du har läst på fakta om företaget du intervjuas av utan även att du praktiskt förbereder dig. Se till att ditt Skypenamn och bild är passande, kontrollera att du har en bra internetanslutning, att kameran fungerar och att du har ett par hörlurar redo.

Att ha intervju på Skype

Skapa ett lugn

Se också till att skapa en miljö som du känner dig lugn och trygg i. Stäng alla övriga program på datorn, stäng av din telefon och var själv vid tillfället då intervjun äger rum. Har du möjlighet att hålla omgivningen ren och organiserad så gör det och ta bort föremål i bakgrunden som distraherar bilden av dig. En neutral bakgrund är det bästa.

Intervju i lugn miljö

Bra internet

Se till att du har en bra internetuppkoppling. Vet du med dig att ditt internet hemma inte alltid fungerar så hör eventuellt med din skola om de har något rum du kan låna för intervjun. Om intervjun inte äger rum i värsta lunchrushen kanske det även finns något café med lugn och skön stämning som erbjuder bra internet.

Ha bra internet vid intervju

Kläder

Klä dig som att du ska på en personlig intervju och undvik för mycket mönster, starka färger eller färger som matcher bakgrunden där du sitter. Även om det endast är överkroppen som syns på bild så undvik att sitta i mjukisbyxor, man vet aldrig om något kräver att du ställer dig upp för att rätta till någon sladd eller liknande.

Klä dig bra vid intervju på Skype

Fusklappar

En fördel med att inte sitta face to face med personen som intervjuar dig är att du kan använda dig av fusklappar för att glänsa lite extra. Ta fram några post-it lappar och skriv ner viktig info om företaget eller om dig själv som du gärna vill belysa. Det är viktigt att du sätter dessa på skärmen eller på annan plats där du lätt kan se dem så du inte behöver titta omkring för mycket.

Fusklappar vid intervju

Smile!

Även om du känner dig nervös och spänd så glöm inte det viktigaste, nämligen att le! Ett leende bryter isen mellan dig och personen som intervjuar och kommer antagligen få dig själv att känna dig mer lugn också. Viktigt är även att du söker ögonkontakt och tittar in i kameran under mötet.

Le vid intervju

)