Vi har gjort grovjobbet åt dig och har kammat igenom dem åt dig och listar här de bästa apparna för dig som student att använda dig av!

De bästa reseapparna för studenter

 

Planerar du ditt nästa äventyr? Använd då din mobil varje steg på vägen! Det finns en djungel av smarta appar att använda sig av vid bokning, planering och förberedelse inför din resa. Vi har gjort grovjobbet åt dig och har kammat igenom dem åt dig och listar här de bästa apparna för dig som student att använda dig av. Kolla in dem nedan och ladda ned dina favoriter!

Hitta flyg

Best travel apps for students

Att hitta de billigaste flygen är inte det lättaste, men det finns massor med grymma appar som kan hjälpa dig att bli ett proffs på det. De populäraste är Skyscanner, Hopper och Kayak, som också hjälper dig att boka hotell eller hyrbil. Kajak låter dig också planera hela dina reseplan i appen och dela den med andra. Detta är ett utmärkt sätt att hålla vänner och familj informerade om alla steg under din resa. Många flygbolag har också sina egna appar. Därför är ett smart tips att ladda ner dessa appar och jämföra priserna mellan de olika flygbolagen och andra resebyråer för att se till att du hittar flygen till de bästa priserna och avgångarna. De flesta flyg har också en funktion som gör att du kan få din flygbiljett direkt i appen på mobilen, så du behöver alltså inte längre oroa dig för att tappa bort flygbiljetten!


Kom dock ihåg att studentflygbiljetter inte är synliga i dessa appar eller på hemsidor som säljer billiga flyg. Du kan köpa din studentflygbiljett via KILROY här.

Om du är flygrädd så finns det appar som kan hjälpa dig att hantera och / eller övervinna din rädsla för att flyga! Du kan hitta alla flygningar, avgångar, förseningar och väderprognoser Flightradar24. Brukar du bli nervös vid flygstart? Kolla då in Takeoff Mode, en app som kommer att hålla dig sysselsatt när du är som mest nervös. LoungeBuddy är en annan app som kommer att göra tiden som du spenderar på flygplatsen lite mer avslappnad och bekväm; på appen hittar du nämligen flygplatsernas lounger och i appen kan du boka en plats till ett rabatterat pris.

 

Planera dina resa med hjälp av appar

Best travel apps for students

En bra plan innebär ofta att resan också blir bra! Såklart man inte vill planera resan för varje minut, men en bra plan gör att du kan spara tid på att hitta aktiviteter, restauranger och saker att göra när du väl är på plats. Att strosa runt lite sporadiskt är roligt, men inte när du vill hitta en plats som du gärna vill besöka! The Lonely Planet appen är en fantastisk kompanjon att ta med sig på både kortare och längre resor. The Lonely Planet City Guides kan du ladda ned gratis på din mobil och är tillgänglig offline. The Lonely Planet Trips appen visar dig bilder och reseberättelser från andra resenärer för din destination. 

Det är bra att planera din resa i förväg så att den blir så som du vill ha den. Hitlist hjälper dig att hitta bra rabatter på resan men visar också tips och recensioner från andra resenärer och allmän information om din destination. Med Hitlist kommer du hitlista din resa och få njuta av ditt resmål med till de bästa priserna och det minsta krånglet. Rome2Rio är en app som låter dig kolla in alla alternativ på hur man reser från en destination till en annan eller planerar en multi-stop-rutt. Appen visar flyg, tåg, bussar, bilar och båtar som alternativ mellan dina destinationer.

Har du problem med att bestämma dig för vad du ska packa? Packpoint visar vädret för ditt resmål, kammar igenom dina aktiviteter som du vill göra under resan och längden på din resa innan du får ett förslag på vad du ska packa med dig. Om du är en friluftsmänniska är Komoot din vän när du ska planera en vandring, cykling eller kanotresa, och tittar på väderförhållandena för din resa.

Se till att du fräschar upp dina språkskills innan du åker med Busuu eller Duolingo. Majoriteten av alla studenter är redan aktiva på Whatsapp, men om du inte är det, se till att ladda ned den för att lätt kunna hålla kontakten med dina kompisar och familj där hemma! Se också till att du är försäkrad om du blir bestulen under din resa, skaffa Prey Anti-Theft som hjälper dig att låsa din mobil eller dator och säkra dina filer.

Appar för boende

Best travel apps for students

Hotels.com, Momondo, Trivago och Booking.com erbjuder alla massvis med olika valmöjligheter och det är användbart att ha minst en av dem nedladdad på din mobil när du börjar att leta efter boende. HotelTonight hjälper resenärer om är i akut behov efter boende: i deras app hittar du boende med de bästa omdömena och ser också vad som är ledigt för natten. Hostelworlds app visar dig alla hostels runtom i världen: glöm inte att du får studentrabatt med ISIC på både Hotels.com och Hostelworld!

 

 

Appar för ditt resmål

Best student travel apps

Även om du har en grym resplan kan du aldrig förutspå vad som kan hända väl på plats! Men du kan förbereda dig inför det! Här kommer ett gäng appar som kommer att hjälpa dig att spara pengar, hitta saker att göra och hjälpa dig att hitta på väl på plats, få reda på tidszoner, lokala språk, valutor och ta bilder under din resa. Vår alldeles egna ISIC app visar dig studentrabatter för över 130 länder och självklart fungerar den även offline. I Google Maps kan du ladda ned kartor över städer, regioner och länder i förhand och navigera offline. Google Translate fungerar efter samma princip: ladda ned språket i förhand på din mobil och använd det sedan offline. För att hålla dig på spåret när det kommer till din resebudget kan du använda XE Currency där får du de senaste valutakurserna på din mobil när du är offline. På det här viset kan du kolla den senaste kursen när du köper souvenirer utan att behöva gissa!

 Cool Cousin, en app som hjälper dig att hitta lokala guider som matchar dina intressen! Din "kusin" kommer att hjälpa dig att hitta och visa dig de bästa ställena från ett lokalt perspektiv. Föredrar du att hitta på egenhand? TimeOut ger dig grymma tips på restauranger, barer och klubbar i närheten. Kollektivtrafiken är ofta det svåraste när man är ny i stan. Använd Citymapper för att ta reda på om du ska ta bussen, tunnelbanan, tåget eller en taxi för att lättast komma dit du vill. För att se till att dina bästa reseminnen också följer med dig hem, så ska du använda Snapseed. Snapseed är ett redigeringsprogram som gör det möjligt för dig att lätt kunna redigera dina bilder, snabbt och enkelt precis efter att du har tagit dem. Är du ute och reser under en lång tid och har inte koll på när det passar att ringa till de där hemma? Circa hjälper dig att hålla koll på tidszoner och schemalägger dina telefonsamtal och möten.

 

Vi vet, det här är en ganska lång lista, men att planera en resa tar tid, och det är bra att ha hjälp nära tillhands när du är ute och reser. Välj ut de bästa reseverktygen för dig och se till att din resa är smidigt från början till slut!

Källor:

Forbes: The Best Travel Apps in 2018 – Tips From a Travel Writer

God save the points: The 10 Best (And Most Useful) Travel Apps 2018

The Independent: 20 Of The Best Travel Apps To Have On Your Phone This Year

Digital Trends: The 20 best travel apps for vacations and trips

 

)