Res på en studentbudget

Att resa på en studentbudget kan vara svårt och det är lika bra att vara ärliga från början, att resa kostar pengar. Men det som är positivt är dock att man kan anpassa kostnaderna ganska mycket och på så sätt riva några hinder på resans väg. Med andra ord - låt inte det faktum att du lever på en studentbudget stå i vägen för dina drömmar att se världen, lär dig hur du ska gå tillväga här.

Välj rätt destination

Vissa destinationer är dyrare än andra så vill du hålla nere kostnaderna bör du välja en billigare destination. Med hjälp av det fantastiska Google kan du snabbt ta reda på levnadskostnaderna dit du planerar att resa och på så sätt optimera din upplevelse.

Destinationer att åka till på en studentbudget

Boka biljetter i god tid

Oavsett om du reser med flyg, tåg, buss eller båt lönar det sig att boka biljett i god tid. Undersök också olika transportmedel då billigaste alternativ kan skilja sig från en tidpunkt till en annan. Är du ute efter flyg kan du kika på vår KILROYs studentflygbiljetter sida där du hittar studentbiljetter.

Boka biljetter till resan

Res lätt

Framförallt när du flyger är det att rekommendera att resa lätt då bagage idag kostar extra hos många budgetbolag. Att resa lätt innebär också att du inte har plats för mycket shopping, ”win win” för plånboken.

Res lätt när du reser

Bo billigt

Både hotell och hostell går numera att hitta till bra priser tack vare bra sökmotorer på internet. Däremot finns det ytterligare alternativ och ett av dessa är Airbnb där privatpersoner hyr ut sina bostäder. Är du riktigt vågad prövar du Couchsurfing där du gratis flyttar in hos en ”local” – för övrigt ett bra sätt att skaffa vänner och komma nära lokalbefolkningen.

Bo billigt när du reser

Var inte en typisk turist

Turister åker på sightseeing, besöker dyra attraktioner och shoppar presenter till sig själva och nära och kära. Försök att undvika aktiviteter som kostar pengar och undersök istället billiga eller gratis sysselsättningar. Att hänga på stranden, titta på fina byggnader eller vara i naturen är exemplariska exempel på detta.

Turister som reser

Laga mat själv

Allmänt sätt är det billigare att laga sin egen mat än att gå ut på restaurang. Hitta det alternativ som är snällast mot din plånbok och laga i vart fall några måltider själv. Detta betyder absolut inte att du måste sitta hemmavid och äta, ut och njut av ditt resmål och ät picknick på någon mysig plats.

Ha picknick på resan

Utnyttja studentrabatter

Kom ihåg ditt student-ID på resan, ibland kan t.ex. hostell och restauranger ha rabatt till studenter. Med ISIC-kortet kan du inte bara utnyttja alla de rabatter som är kopplade till ISIC, men du kan också identifiera dig som student och ta del av ytterligare rabatter på plats. Köp ditt ISIC-kort här

 

)