Gör studentlivet lättare och förbättra dina färdigheter med onlinekurser. Spana in våra tips om var du enkelt kan hitta onlinekurser!

Förbättra dina förmågor med onlinekurser

Är du den som är lite för beroende av dina vänner eller studiekompisar när det kommer till Excel eller att göra häftiga designs i Photoshop? Med hjälp av onlinekurser kan du också bli en expert! Det finns gott om kurser online som hjälper dig att bli bättre i olika typer av program - det är bara för dig att välja vad du vill bli bättre på! Att ta en onlinekurs inom ett ämne som intresserar dig kommer inte bara göra dina studier enklare, utan också förbättra dina professionella förmågor och kunskaper!

Vi har hittat ett gäng av sidor som erbjuder onlinekurser, och vissa av dem är gratis (sweet!). Spana in dem! 

Microsoft Office paketet

Som student är du defintivit bekant med Officepaketet, men har du helt och hållet greppat alla förmåner med det? Antagligen inte. De flesta studenter har tillgång till Officepaketet från skolan, och det är väl värt att lära sig hur man använder dessa program utantill medan du forfarande studerar och kan använda ett gratis studentkontot från skolan. Om du har problem eller har några obesvarade frågor om hur du får en bra start med Microsoft Office paketet, spana då in Microsoft's Office 365 Training Center för användbara tips och tricks. 

Kom ihåg att du som har ISIC--kortet också får 10 % i studentrabatt på Microsoft produkter, inkluderat Office-prenumerationen. 

Webbutveckling och  programmeringsspråk

Är du intresserad av programmeringens grunder, eller vet du att det är något som kommer att krävas av dig i ditt arbetsliv? Om ditt nuvarande studieschema inte inkluderar studier inom webbutveckling eller programmering, kan det vara väl värt att på egen hand utbilda dig själv lite i området. Spana in det breda utbudet som Udemy har att erbjuda inom webbutveckling och programmingsspråk och hämta ned kursen(rna) som du tror kan vara mest användbara för dig inom dina studier och för dina professionella mål.

Inom många arbetområden så är grundläggande kunskper i HTML antigen rekommenderat eller förväntat, så varför inte lära sig lite HTML eller boosta till din kunskap ytterligare? Spana in några gratis HTML onlinekurser här..

Microsoft Imagine 

Med Microsoft Imagine kan du prova på vissa av de program som professionella IT personer arbetar med på daglig basis. Till exempel kan du testa Microsoft Azure, vilket är perfekt för dig som hanterar mycket data i ditt arbete, och du kan också ladda ned Microsoft Imagine Software som används för att skapa appar och spel och bli en del av en gemensakp som använder samma mjukvara.

Kom ihåg att du kan skapa ett gratis konto med ditt ISIC-kort här.

Stärk dina förmågor

Onlinekurser inkluderar sällan landsgränser, så du kan hitta ett brett utbud av onlinekurser från olika sidor och instutitioner över hela världen. Idag finns det massor med kurser och ämnen att välja mellan. Kika, bland andra, på följande sidor som har ett brett utbud:

  • Coursera. Här hittar du nästa 1000 kurser från några av världens ledande univeristet, inkluderat Stanford, Yale och Princeton, allt från enstaka kurser till en hel utbildning online.  
  • edX. Hos edX, finns det omkring 500 onlinekurser, framförallt inom ekonomi och ledarskap, som är gjorda i samarbete med några av de bästa universiteten i världen, inuderat MIT, Harvard och Berkeley.
  • Alison erbjuder ett brett utbud av kurser - så damma av dina kunskaper online inom marknadsförning, matematik, foto, Adobe program och många andra fält. 

Notera att de flesta av dessa kurser är på engelska!

Språkkurser

Om du är en student som studerar språk är det inte alltid som Excel och Photoshop används i vardagen. Men som tur är finns det också online språkkurser - och vissa av dem kommer med en ISIC studentrabatt! Spana in 90 dagars online engelskakurs hos EF helt gratis, 15 % studentrabatt på New English Academy professionella engelskakurser och 35 % i studentrabatt på Ethichal TEFL lärande engelskakurser

Spana in din studentförening eller ditt fack

Det är smart att se efter om du kan få tillgång till gratis onlinekurser via din studentförening, din skola eller ditt fack, eftersom vissa av dem erjuder gratis kurser till studenter och medlemmar. Om du är medlem i ett fack via jobbet, så kan du kolla i om de också har kurser - de har vanligtvis ett utbud av kurser tillgängliga till deras studenter och medlemmar, som antigen är gratis eller rabatterade och som kan hjälpa dig att boosta dina professionella färdigheter.

)