Träna utan problem trots att du inte går på gym.

No gym? No problem!

Att vara student kan innebära att man måste dra ner på kostnader för t.ex. dyra gymmedelemskap. Hur ska jag nu kunna träna tänker du? Vi hjälper dig med inspirationen – här bjuds du på flera förslag på hur du får in träningen i ditt liv utan att behöva gå på gym.

Gör ditt egna program

En fördel med att träna hemma är att du helt själv kan bestämma vilka övningar du vill göra. Du behöver inte anpassa dig till några maskiner eller instruktioner i gruppklasser. Här är ett exempel på hur du kan lägga upp ditt egna träningspass hemma men övningarna kan självklart bytas ut mot de du gillar allra mest.

Värm upp 5-10 minuter (spring på stället eller kanske leta fram något som kan utgöra ett hopprep?)
15 knäböj med hopp
45 sekunder planka
10 burpees
30 stjärnhopp
15 armhävningar
25 breda squats
45 sekunder planka
15 knäböj med hopp
15 armhävningar
30 stjärnhopp
10 burpees
Upprepa programmet 2-3 gånger
Slappna av och sträck ut i 5 minuter på slutet. Bra jobbat!

Träna utan gym

Kolla på YouTube videos

På YouTube finns det massvis av videos som instruerar och ger inspiration till olika typer av träning. Ett exempel är att rulla ut yogamattan och hitta ett yogapass hos Yoga with Adriene. Ett annat förslag är att kika in XHIT där korta och varierade träningspass dagligen laddas upp.

Träna hemma på YouTube

Gå ut och spring eller gå

Att gå ut och springa är en effektiv träningsform plus att du får frisk luft på köpet. Är du inte så mycket för att just springa kan du samla ihop lite kompisar och gå ut och gå. Undersök vilka spår som finns där du bor och utforska vad naturen har att erbjuda. Finns det något berg att gå uppför kommer du få hjärtat att pumpa lite extra och du belönas med stor sannolikhet med en vacker utsikt. 

Gå ut och träna

Delta i en utmaning

Att delta i en utmaning kan vara till bra inspiration och pepp för dig att hålla igång träningen. Sök på ”workout challenge” på Google eller Pintrest och du kommer få massvis av olika träningsformer att välja mellan. Dessa utmaningar är en bra morot att verkligen få din träning gjord då det tar emot att inte fullfölja en utmaning man antagit. 

Delta i utmaningar hemma

)