Här bjuds du på 5 vanliga och roliga exempel på när engelskan övergår i svengelska.

När svengelskan tar över

Vi svenskar är bland de bästa i världen på att prata engelska och tar oss oftast fram utan problem med det engelska språket. Ibland är det bara det att det kanske går lite för fort och det är då vår svengelska kickar in. Eftersom vi annars är så bra på engelska kan det vara lite roligt att skoja om våra misstag. Men du väljer själv, antingen har du kul åt våra exempel på svengelska här nedan, eller så tar du tillfälle i akt och lär dig något nytt, eller så gör du båda två. Enjoy!

Vi äter medicin

När vi behöver ta någon form av medicin säger vi gärna att vi ”eat medicine” istället för att vi ”take medicine” som en engelskspråkig skulle formulera sig. Vad vi säger är alltså att vi tuggar i oss dessa tabletter.

Svenskar säger att de äter medicin på engelska

”Sh” istället för ”ch”

Något svenskar har svårt för är ”ch” ljudet som oftast blir till ”sh”. Detta kan bli förvirrande när du t.ex. försöker förklara något du behöver välja mellan (choose) och din engelskspråkiga vän tror du pratar om skor (shoes). 

När svenskar pratar engelska blir uttalet fel ibland

Ord att undvika

Om faran är framme och du börjar bryta med svenska ord när du pratar med en engelskspråkig bör du undvika några speciella ord. För att räkna upp några så hoppa över dessa: fart, prick, bra och fack. 

Vissa svenska ord ska man undvika när man pratar engelska

"I have two feets”

När vi säger att vi har två fötter tenderar vi att referera till våra fötter som ”feets”. Även om det låter väldigt rätt i våra öron säger man faktiskt bara ”feet”. 

Små fel som gör skillnad när svenskar pratar engelska

Fun vs. funny

Vi svenskar kan förvirra oss kring ”fun” och ”funny”. Att säga att något varit ”roligt” kan ju både syfta till att du haft en härlig stund eller att du skrattat galet. Inte på engelskan dock, att säga ”funny” när du haft en bra och rolig dag kommer snarare tolkas som att du skrattat dig igenom dagen.

Svenskar använder fel ord när de pratar engelska

)