Lär dig bli mer relaxed

Glöm inte bort dig själv! Att varva ner emellanåt är viktigt men också något man lätt glömmer i vardagsstressen. Här kommer 10 enkla knep att ta till när du känner dig stressad och behöver koppla av en stund.

1. Var bara dig själv

Ibland är det hälsosamt att bara vara du. Det räcker att vara närvarande och njuta av det.

2. Uppskatta din egen tystnad 
Tystnad kan vara det bästa botemedlet. Öva på att inte sätta på TV eller musik när du kommer hem. Lägg dig bara på soffan i 10 min och slappna av.

3. Städa upp i dina sociala kanaler
Gå igenom alla personer eller konton du följer och fundera hur de påverkar dig. Blir du inspirerad eller drar det bara ner din energi? Rensa efter dina behov och lyssna på hur du egentligen känner. 

4. Kommunicera med din kropp
Öva på att lyssna på din kropp. Den kommunicerar med dig utan att du tänker på det. Vad säger din magkänsla dig när du ska ta ett beslut? Lär dig att lyssna och respektera var du än hamnar.

5. Prioritera din sömn
Det här har du garanterat hört förut men sömn är din bästa vän. Det är viktigt att du prioriterar sömn, det är en av de bästa sakerna du kan ge din kropp. 

6. Var medveten om dina dåliga vanor utan att döma dom
Sträva inte efter att vara perfekt - du är bara människa. Vi har alla dåliga vanor och det är okej. Låt dom vara men var medveten om att dom finns och gör ditt bästa för att bli av med dem. Utan att pusha dig själv för hårt. 

7. Lär dig att säga nej
Att säga nej kan vara både läskigt och svårt, men ärligt talat så är det en av de mest hälsosamma orden som finns. Öva på att säga nej. Att säga nej är att göra en god gärning för dig själv. 

8. Notera dina egna tankar
Går du runt med dåliga tankar? Tänker du ofta negativa tankar? Notera dina tankar, reagera på dom och försök att göra om dom till positiva tankar som kanske stärker dig.

9. Gör något för dig själv
Du behöver inte göra något helgalet, bara du gör något. Något som gör att du omfamnar varje dag lite extra. Det skulle kunna vara ett långt bad, god mat eller du kanske har ett "guilty pleasure" som dåliga TV-serier eller fiskbullar med chokladsås?

10. Gå ut mer! 
Allt är vackrare utomhus! Ta en promenad, andas frisk luft och ge dig själv en stund att slappna av och njuta av naturen. 

)