6 taktiker för att få ut det bästa av din tid som student.

Få ut det bästa av din studenttid

Studentlivet innehåller mycket och det handlar inte bara om föreläsningar och sena kvällar på biblioteket. Många andra möjligheter kommer också öppnas upp under din tid som student – fånga dessa och gör det allra bästa av ditt studentliv. Här är våra 6 hetaste tips.

Planera dina studier

Visst, du är långt ifrån ensam om du sitter där inpå småtimmarna och pluggar dagen före tentan. Men så gott det går är det skönt att undvika detta och det går faktiskt med lite planering och struktur på studierna.

Studenter behöver planera

Välj ämnen som intresserar dig

Ibland lämnar din utbildning frihet att välja ämne till en uppgift eller att välja mellan olika kurser. Välj med hjärtat och välj något som engagerar dig snarare än något som känns lätt. Tänk på varje val som ett sätt att spetsa ditt CV och din kompetens.

Intresserad student

Var engagerad

Att engagera sig utanför studierna i t.ex. en studentkår kan var kul men också tidskrävande. Var annars med på fester som bjuds in till eller arbeta på något event. Tidskrävande eller inte gör detta din studenttid så mycket mer minnesvärd och betydelsefull – både på ett personligt och professionellt plan.

Student visar engagemang

Lär känna nya vänner

Ta chansen att lära känna nya vänner, var öppen för alla personer du träffar på och kanske blir du vän med någon helt oväntad. Har du tur är några av de vänskaper du skaffar dig under studenttiden bara början av något livslångt. Läs mer om hur du skaffar nya vänner här.

Lär känna nya vänner som student

Gör en budget

Att vara student innebär för de flesta en ganska tunn plånbok. Se till att planera hur du ska spendera och spara pengar för att både få ihop varje månad och för att veta hur mycket du kan lägga på de nöjen som förgyller studentlivet.

Studenter gör budget

Utbytestermin

Man ångrar bara det man inte gjorde brukar man säga. Att åka på utbytestermin kan vara ett sådant exempel. Kanske kan du inte bärga dig till att åka utomlands eller så känns det bara läskigt. Oavsett hur du känner just nu är chansen stor att du i slutändan kommer känna dig nöjd över att du åkte.

Studenter har möjlighet att plugga utomlands

)