Håll koll på studentenbudgeten med dessa appar!

Bästa apparna för studentbudget

Att leva på en studentbudget kan vara knepigt, men som tur är finns det massor av appar som gör livet lite enklare för studenter. Vi listar här några riktigt bra appar för dig som vill hålla koll på dina utgifter, leta efter erbjudanden eller planera en resa på en studentbudget. Kolla in bästa apparna för studentbudget och ladda ner dina nya favoriter!

Håll koll på pengarna

Spiir

Med Spiir får du en snabb överblick av dina utgifter. Du kan länka ditt bankkonto till Spiir och appen kommer att ge dig massor av insikter om dina vanor. Om du vill spara, kommer Spiir inte bara att visa dig inom vilka kategorier du spenderar mest, utan också skapa roliga utmaningar för dig som hjälper dig att börja spara och ändra dina konsumentvanor. Som användare får du också exklusiva erbjudanden på ett antal tjänster som inte är tillgängliga på andra plattformar, ytterligare ett sätt att hålla koll på din studentbudget!

YNAB - YouNeedABudget

YNAB kommer att få dig på rätt spår med allt som har med pengar att göra. Tanken är att få dig att reflektera över vad dina pengar ska räcka till, innan du får betalt igen. Med YNAB tilldelar du ett jobb till varje krona du tjänar. Poängen är att få koll på dina olika utgiftskategorier och undvika att pengarna tar slut innan nästa betalning kommer. YNAB erbjuder en 34 dagars gratis provperiod och de har också en 1-års gratis student plan.

DailyCost

DailyCost ger dig en snabb och visuell bild av dina utgifter. Det tillåter också export av CSV-filer och molnlagring för din data. Det praktiska med DailyCost är att appen automatiskt konverterar dina utgifter i flera valutor, så om du reser ser du snabbt hur mycket du har spenderat i din egen valuta utan att behöva räkna själv eller använda en annan app. 

Mat

ResQ & Too good to go

Om du inte orkar laga mat själv kan du prova en app för att hitta restaurangmat till rabatterat pris. Med Too good to go och ResQ till exempel kan göra fantastiska fynd på lokala restauranger och butiker och rädda mat som annars skulle slängas. Detta är ett riktigt prisvärt alternativ för en student att handla mat. Använd kartfunktionen för att hitta mat nära dig som du kan rädda för att minska matsvinnet samtidigt som du sparar pengar. Win-win! För tillfället är Too good to go tillgängligt i Tyskland, Frankrike, Storbritannien, Danmark, Nederländerna, Polen, Spanien, Italien, Belgien, Schweiz, Norge och Österrike. ResQ fiinns i Finland, Sverige och Tyskland (endast Berlin).

Supermarket chains' apps

Appar för snabbköpskedjor är ett bra sätt att hålla koll på specialerbjudanden i din lokala livsmedelsbutiker. Om du är medlem finns det ofta några extra rabatter eller fina erbjudanden. Vissa stormarknader erbjuder också en cashback för medlemmar och prisvärda betal-/kreditkortsplaner utöver ditt medlemsskort.

Resor

HotelTonight

HotelTonight är praktiskt när du behöver boka hotell för ikväll eller imorgon. Ofta är sista minuten bokningar mycket billigare än att boka i förväg, eftersom hotellen vill se till att ha så många rum bokade som möjligt. Om du inte har något emot stressen över att inte boka ditt boende i förväg kan HotelTonight hjälpa dig att spara mycket pengar. Kom dock ihåg att det kan vara svårt att hitta ett boende i sista minuten, särskilt under högsösongen eller om det är ett större evenemang i staden du ska besöka. 

Hopper

Hopper ger dig de mest prisvärda datumen för flyg och kommer att skicka notiser till dig när det finns ett bra pris tillgängligt för en rutt du har spanat på. Hopper är lätt att använda och gör flygletandet enklare och billigare, särskilt om du är flexibilitet med dina resedatum.

Splitwise

Reser du med kompisar? Se till att hålla koll på utläggen för att undvika bråk om kostnader. Lägg in dina utgifter i Splitwise och se direkt vem som är skkyldig vem! 

Looking for more travel related apps? Check out our Best travel apps for students post here!

ISIC appen

Sist men inte minst - ladda ner ISIC-appen för att inte missa alla studentrabatter nära dig och runt om i världen! Aktivera ditt digitala ISIC-kort i appen och ta med dig ditt digitala studentlegitimation vart du än går. ISIC-kortet är det enda som accepteras av ett antal flygbolag för sina studentbiljetter och du kan också spara pengar när du reser med buss och kollektivtrafik i många länder!

Sources: 

The 7 Best Budget Apps for 2021 - NerdWallet

Meet Spiir. Your money's best friend. - Spiir

Top 5 budjettisovellukset – Onnistu säästämisessä - Raha.fi

Parhaat mobiiliapplikaatiot budjetin tekoon | Kulutusluottovertailu

Budget Travel | 6 Essential Apps for Budget Travelers

)