Boosta ditt CV med dessa tips och förbättra dina arbetslivsfärdigheter!

Boosta ditt CV under tiden som du studerar

Behöver ditt CV en liten boost? Ett starkt CV kommer inte bara hjälpa dig att landa ditt drömjobb i framtiden; det är också bra att ha om du ska ansöka om att studera eller söka en praktikplats. Vad kan du göra för att bygga upp ett starkt CV under tiden som du studerar? Vi har listat några tips och tricks till dig, så spana in dem och börja att bygga upp ett starkare CV!

Volontärarbete 

Ett bra komplement till din arbetslivserfarenhet är volontärarbete. Första anledningen till det är att det visar din framtida arbetsgivare/ skola vad du har för din passion, intressen och att du har en vilja att investera din tid till saker som är viktiga. Andra anledningen är att det också kommer hjälpa dig att inse vad det är som motiverar dig och vad som hjälper dig att växa som person. Det kommer också att ge dig en viss inblick i arbetslivet och möjligtvis också guida dig till vad du vill arbeta med i framtiden. Det finns hundratals olika volontärprogram tillgängliga: varför inte spana in vår artikel om volontärarbete utomlands här?

Språkkurser och språkskolor

Att ta en språkkurs eller studera på en språkskola är också ett bra sätt att boosta ditt CV på, framförallt om du är intresserad av språkstudier, studera ett annat språk eller arbeta i en internationell miljö. Det finns massvis med olika språkkurser och språkskolor att välja mellan, allt från kurser som pågår under en vecka till kurser som pågår under en hel sommar eller en hel termin, men oavsett vilken längd på kursen du väljer kommer det att hjälpa dig att boosta ditt CV och dina färdigheter. Språkkurser kommer givetvis förbättra dina språkfärdigheter, men också visa på vad du har för intressen, och som volontärarbete, visa på din förmåga att investera i din tid och vilja att förbättra dig själv. 

Det finns många olika kurser att välja mellan, men varför inte påbörja din förbättring av dina språkkunskaper med ditt ISIC-kort? Som en kortinnehavare av ISIC, kan du ta del av 90 dagars gratis onlinekurs med EF, 35% studentrabatt på Ethical TEFL engelskakurser, and a gratis IELTS träningstest

Ett studentjobb på deltid

Stating the obvious, men ett deltidsjobb medan du pluggar är ett jättebra sätt att bygga upp ditt CV på. Speciellt om du ska ansöka om att plugga inom ett område som du redan har arbetslivserfarenhet ifrån. Då kommer du nämligen ligga före andra ansökanden som inte har samma erfarenhet som du har. Att landa ett jobb inom det området som du vill studera inom kommer också att ge dig en inblick om det är något för dig. Precis som att det kan vara svårt att landa ett deltidsjobb inom ditt drömyrke, så vill vi också lyfta fram att ha ett deltidsjobb medan du studerar är fördelaktigt och relevant även om det inte är relaterat till dina studier. Ett deltidsjobb visar på ditt engagemang till att arbeta, ger dig arbetslivserfarenhet rent generellt och hjälper dig också såklart att få upp din studentbudget.     

Resa

Ge dig ut och utforska världen! Att resa är en bra erfarenhet som kommer hjälpa dig att bli mer självständig och också se och respektera andra kulturer och andra sätt att leva. Meningsfullt resande kan också vara en bra sak att ha på ditt CV. Om du ger dig ut i världen för att investera i dig själv och för att lära dig mer om världen som vi lever i, kommer inte din framtida arbetsgivare att tycka att du slösade bort din tid. Att resa kräver planering, klara av att hantera en budget och komma fram till dina förmågor och begränsningar, som alla är viktiga färdigheter att ha i arbetslivet. 

Om du redan drömmer om att ge dig ut i världen, spana in student- och ungdomsflygbiljetter med ISIC!

Extrakurser och arbetslivsfärdigheter 

Om du redan har allt som vi har nämnt ovan covered, och ändå vill ge ditt CV en liten extra boost, varför inte då ta några extra onlinekurser för att boosta och visa på dina arbetslivsfärdigheter? Det finns många olika onlinekurser som du kan ta, som ofta kan göras gratis eller för en mindre avgift. Du kan bland annat studera kurser som utvecklar dina färdigheter inom marknadsföring, dataanalys och många andra områden, och ibland kan du också studera diplomutbildningar eller bli certifierad online. Spana in:

för att förbättra dina färdigheter inom till drömområde!

)