Att se på serier är inte alltid slöseri med tid, en del kan faktiskt göra dig smartare. Här är 7 exempel på sådana serier.

7 tv-serier som kan göra dig smartare

Händer det att du fastnar framför tv:n när du egentligen borde göra annat? Det händer nog oss alla ibland. Men kanske är det inte så farligt som man kan tro, forskning visar nämligen att en del tv-serier faktiskt kan göra dig smartare. Man menar att vår empati och emotionella intelligens förbättras och att vi blir bättre på att läsa av andra människor. Så var inte så hård mot dig själv, ditt degande i soffan kan faktiskt göra dig till en bättre medmänniska. Här bjuder vi på 7 serier du med gott samvete kan titta på. 

Student ser på tv

House

Ett drama som definitivt kommer kräva att du tänker utanför boxen. Den kreativitet som Dr House använder när han löser problem är något du absolut kommer inspireras av och du kommer lära dig symtom på olika sjukdomar plus en del medicinska termer.

Game of Thrones

Den populära serien Game of Thrones kan enligt managementexperter faktiskt lära dig ett och annat om ledarskap och makt. T.ex. belyser man idéen av att vara annorlunda och hur det kan göra en ledare starkare.

House of Cards

Vilken framtida affärsledare som helst kan lära av Frank Underwood och se vikten av att behandla medarbetare med respekt. Du lär dig också att du ibland kommer behöva göra saker som inte känns rätt moraliskt för att bli en effektiv ledare.

Tv

CSI

I CSI får du följa med en grupp kriminalutredare som letar fysiska bevis för att lösa smutsiga brott. Fallen, och hur de utreds, är verklighetsförankrade och kan ge dig som tittar en inblick till vad verkliga utredningar ser ut som.

House of Lies

En serie som kanske inte speglar verkligheten 100% korrekt men managementkonsulterna som serien utgörs av belyser ändå några viktiga sanningar. En av dessa är relationen mellan en VD och dennes högra hand, någon som oftast är otroligt smart och kompetent men som VDn inte riktigt lyssnar till.

The Good Wife

The good wife handlar om en hemmafru som ställs inför en helt ny vardag när hennes man hamnar i fängelse. Hemmafrun återgår till att arbeta för att kunna försörja sina barn och hon hittar sakta men säkert tillbaka till dig själv. Serien är helt enkelt ett gott exempel på hur någons personliga och professionella sidor går hand i hand för att nå sitt ultimat.

Mad Men

En grupp av chefer inom reklam, i New York på 1960-talet, det är var man bjuds på i serien Mad Men. Sexism och könsdynamik är två ämnen som står i centrum och vikten av att inte ge upp för att lyckas med det man vill är något att inspireras av.

Netflix

Student planerar Work smart - not hard Att ha intervju på Skype Så lyckas du med Skypeintervjun
Student lyssnar på musik 5 bästa Spotifylistorna för att finna fokus
)