Tips på hur du som student kan lära känna nya vänner.

7 tips: Så lär du känna nya vänner som student

Att lära känna nya vänner kan kännas läskigt, men ingen fara på taket. När man är student är det mycket lättare än vad många tror att skaffa nya vänner, nästan alla är ju i precis samma situation som dig. Dessutom sitter vi på tipsen för hur just du hittar nya vänner, lycka till.

Var med på fadderaktiviteter

I början av varje termin brukar de flesta skolor ha fadderaktiviteter där de gamla studenterna välkomnar de nya. Om det är någon gång du verkligen ska pallra dig ut är det vid dessa aktiviteter. Det brukar bjudas på lekar, rundvisning i staden och annat kul med syfte att lära känna nya vänner.

Studenter lär känna varandra

Bo med andra

Att dela boende med andra studenter är inte bara bra ekonomiskt. Du kommer bli överraskad över hur nära vän man kan bli med någon man bor under samma tak som. Inte övertygad? Läs mer här.

Få nya vänner genom att bo tillsammans

Testa något nytt

En av fördelarna med att studera är att du styr mycket av din tid själv så varför inte ta tillfället i akt och gör verklighet av den där hobbyn du velat testa? Att börja på en aktivitet eller i ett idrottslag är en fantastik möjlighet att också lära känna nya vänner.

Träffa nya vänner när du testar ny hobby

Sätt dig bredvid nya människor på lektionerna

Självklart är lektionerna till för att ta anteckningar och lyssna på läraren. Men förutom det är det också ett utmärkt läge att bekanta sig med sina klasskompisar.

Studenter blir vänner på lektion

Var vänlig mot alla

Det finns inte något bättre och mer välkomnande än ett leende. Se till att utstråla glädje och öppenhet i alla möten. Kanske lär du känna någon som du aldrig trodde skulle kunna vara din vän, begränsa dig inte till en typ av person.

Vänligt student får nya vänner

Bjud in dig själv

Försök ta modet till dig och bjud in dig själv vid ett lunchbord som du tycker ser ut att ha trevligt. Många andra studenter är i precis samma situation som dig och bara längtar efter att träffa nya vänner. De kommer bara bli glada över att ha dig vid bordet!

Studenter blir vänner i skolan

Var sann mot dig själv

Viktigast av allt – var alltid dig själv och var sann mot dig själv. Möter du en ny vän som först verkar härlig men som sedan inte alls visar sig vara så skön, låt inte det förstöra din tid som student. Byt de vänner som drar ner dig till de vänner som ger dig energi och glädje!

Student är sig själv

)