När man är hemifrån är det normalt att känna hemlängtan och här får du lära dig hur du botar detta.

7 tips på hur du botar din hemlängtan

Att bo i en annan stad eller utomlands är för de flesta en fantastisk upplevelse. Dock förvandlas ibland den magiska känslan till något mer tragisk när hemlängtan slår till. Att längta hem är helt normalt även om det kan vara jobbigt - läs därför våra bästa tips för att trolla bort din hemlängtan.

Spendera tid med vänner

Dina vänner bryr sig om dig och kommer få dig på andra tankar. Är du helt ny i staden så försök ta dig ut på något evenemang där du kan träffa nya vänner, det finns många som är i samma situation som dig, läs mer om att träffa nya vänner här.

Vänner tröstar varandra vid hemlängtan

Skaffa dig rutiner

Kanske har du inte hunnit skaffa dig några vardagliga rutiner ännu? Gör det i sådant fall. Att varje vecka ha några schemalagda aktiviteter som att besöka en lokal marknad eller göra någon träningsaktivitet kommer få dig att känna dig mer hemma.

Rutiner kan hjälpa hemlängtan

Turista

Att upptäcka din nya stad som en turist är inte bara spännande men du kommer också lära dig vilka områden, restauranger och människor som du gillar att befinna dig omkring.

Att turista kan bota hemlängtan

Sysselsätt dig

Att ha för mycket tid att tänka på din familj, dina vänner och ditt hemland påverkar din hemlängtan negativt. Försök istället att sysselsätta dig, du kan städa, träna eller ta dig ut på någon rolig aktivitet i staden.

Sysselsättning vid hemlängtan

Umgås med någon annan som är hemifrån

Hur kul det än är att lära känna lokalbefolkningen eller personer från andra länder ska man inte underskatta vänskapen med någon från samma stad eller land som dig själv. Den personen har en liknande bakgrund som dig och ni kommer förstå varandra och på så sätt kunna stötta varandra.

Umgås med någon hemifrån

Undvik sociala medier

Allt är självklart individuellt och kanske mår du bra av att Skypa eller chatta med någon hemifrån. Men sociala medier kan faktiskt också göra din hemlängtan värre då du där konstant matas med uppdateringar och bilder på dina vänner, platser du annars hänger vid eller den där lunchen du saknar. Testa att ta en sociala medier-paus och se hur det känns. 

Hemlängtan kan bli värre av sociala medier

Planera din vistelse

Sätt dig vid datorn och börja göra research om din nya stad, vad vill du absolut inte missa under tiden du bor där? Gör en lista på restauranger, caféer, butiker, evenemang och naturupplevelser du bara måste pröva på. På så sätt blickar du framåt och inser hur mycket spännande du har framför dig.

Planera framtiden när du känner hemlängtan

)