Ställ om från sommarlov till hösttermin med våra tips för att starta terminen rätt.

7 sätt att starta terminen rätt

Att ställa om från sommarlov till hösttermin kan kännas överväldigande på många sätt. Från noll krav till ja, några fler i alla fall. Klara övergången smärtfritt och ta hjälp av våra råd på hur du startar terminen på bästa vis.

Använd en kalender

Om du inte redan gör det så börja använda en kalender, och endast en, att använda flera blir ofta förvirrande. Skriv ner alla deadlines och tester som väntar och skapa dig en grym översikt för terminen. Ta det en nivå till och planera även in när du behöver börja plugga inför de olika deadlines du har.

En students kalender

Organisera ditt skolmaterial

Att hålla ordning på dina skolsaker kommer hjälpa dig att fokusera bättre på det du verkligen behöver fokusera på. Tänk på detta i allt du gör, från att sortera in dokument i rätt mappar på din dator från att ha städat och rent där du sitter och pluggar.

Student behöver hålla ordning

Gör det kul

Organisera och planera - Zzz tänker du. Men se till att göra det kul och använd de hjälpmedel som passar dig. Färgpennor, ett fint block, pärmar som passar i ditt hem, en digital kalender eller en fysisk kalender. Det finns massa valmöjligheter så gör det som passar dig!

Organisera på ett kul sätt

Ta hand om dig själv

Avsätt tid för dig själv då du kan röra på dig, vila och helt enkelt återhämta dig i både kropp och knopp. Ibland kan det vara svårt att slita sig från skolan när en deadline smyger sig på men att t.ex. gå ut och ta en promenad kommer garanterat göra dig mer effektiv i ditt arbete.

Student tar hand om sig själv

Gör en mat-plan

Testa att göra en lista med maträtter som är lätta, billiga och förstås goda. Använd sedan denna lista som inspiration och om du känner för det, planera dina måltider vecka för vecka eller månad för månad. Se till att laga mycket mat när du väl lagar mat så att du kan ha matlåda, en riktig höjdare som du kan läsa mer om här.

Student planerar mat

Var optimistisk

Varje ny termin är en ny möjligt och om du fångar denna möjlighet med en positiv attityd är chansen så mycket större att du får en positiv termin. Se dina möjligheter istället för dina hinder och som tidigare nämnt, gör det kul. Så mycket handlar om din egen inställning – så se till att den är så bra som möjligt.

Optimistisk student

Gör något idag som ditt framtida jag kommer tacka dig för

Försök föreställa dig själv om en månad eller två, när du sitter där framför skolböckerna och i sista sekund pluggar inför en tenta – vad hade du varit glad för då? Helt enkelt, gör saker idag som du tror kommer göra det bättre eller underlätta för ditt framtida jag.

Tänk på framtiden

Kör hårt och lycka till med nya terminen!

Studenter skaffar nya vänner Så lär du känna nya vänner som student
Student njuter av studenttiden Få ut det bästa av din studenttid
Lyckas med matlådan som student Maxa matlådan
)