Knep för hur du som student kan inreda ditt hem på en liten budget.

6 knep: Inred ditt hem på en studentbudget

Nytt läsår, ny termin, nya kurser, nya vänner. Det är mycket nytt som händer denna tid på året och det är inte konstigt om man känner för att även ta in lite nytt i sitt hem. Men hur gör man egentligen detta när man lever på en studentbudget? Här ger vi dig de 6 bästa tipsen på hur du som student kan inreda ditt hem trots en begränsad budget. 

1. IKEA

När det kommer till billiga, fina möbler och inredningsdetaljer är det inte många som slår vårt blågula IKEA. Gör det lätt för dig och ta en dag på IKEA, här hittar du verkligen allt under ett och samma tak. För att bli ännu mer effektiv, förbered din shopping på ikea.se

IKEA på en studentbudget

2. Blocket, Tradera, Facebook köp och sälj grupper osv osv.

Internet kryllar av olika sidor som gör det lättare för privatpersoner att köpa och sälja sina saker. Fynda den fina inredningen någon annan inte längre behöver och spara samtidigt pengar, det är en riktig ”win win”.

Studenter söker second hand online

3. Gå på loppis

Är du någon som gillar att känna och klämma innan du köper något? Kanske är en av landets många loppisar ett bättre alternativ för dig. På loppis handlar du direkt på plats och för en billig peng. Gillar du att blanda nytt med gammalt har du ingenting att vänta på, go go!

Loppis fynd för studenter 

4. Återanvänd saker du redan har i hemmet 

Mycket av det du redan har i hemmet kan faktiskt göras om till fin inredning. En konservburk kan t.ex. bli en kruka och en gammal syltburk kan bil till förvaring. Ett tips är att ta hjälp av Pintrest, sök på ”diy inredning” och låt fantasin flöda!

Återanvänd gamla föremål

5. IKEA hacks 

Läste du vår första punkt och tänkte ”men åh, alla har ju inredning från IKEA”? En god nyhet är att det finns massvis av tips och trix på hur du kan förvandla dina IKEA möbler till något lite mer speciellt och personligt. Det finns till och med en hel hemsida om just detta. Eller så söker du bara på ”IKEA hacks” på Pintrest, bästa inspirationskällan!
 
IKEA hacks

6. Tavlor 

Tavlor på väggarna livar verkligen upp i ditt hem. Blanda nya och gamla ramar och klä dem med vad som helst som kommer din väg och är snyggt. Riv ut en fin sida från en tidning, rama in ett vykort eller varför inte måla något själv.

Hemmagjorda tavlor 

)