5 soliga destinationer för fattiga studenter

Någon som inte börjar längta till värmen nu när kylan slagit till i Sverige? Vi vet dock att det kan kännas svårt att få till någon resa när budgeten är tunn. Men det finns vissa destinationer där levnadskostnaderna är mycket lägre än andra destinationer och inte minst jämfört med de svenska levnadskostnaderna. Så skramla ihop det du kan och ge dig ut i världen, här är 5 varma, soliga men framförallt billiga destinationer att välja mellan.

Thailand

Thailand tilltalar verkligen den stora massan av turister då landet har mycket spännande att bjuda på till ett billigt pris. Mycket av det som Thailand har att erbjuda kan du ta vara på helt gratis så som att uppleva djungeln, njuta av de fina vita stränderna eller utforska tempel. Maten är känd för att vara fantastisk och går att få för 20kr per måltid. Undvik de allra mest kända turistorterna för att komma ner i pris på såväl bostad- som matkostnader.

Resa i Thailand

Malaysia

I Malaysia kan du kombinera storstadsliv i Kuala Lumpur med strandliv vid havet, bland annat på det vackra Perhentian Island. Mixa besök på tempel, museer och marknader med total avkoppling i solstolen och snorkling vid orörda korallrev. Låter detta intressant så hittar du billigt hotell i Malaysia, perfekt för en student med liten budget.

Resa i Malaysia

Sri Lanka

Sri Lanka är en annan destination där du kan hitta nästan allt till ett lågt pris. Utforska tropiska skogar, vackra stränder, kulturen, djurlivet, och varför inte dyka eller surfa när du ändå är igång? Listan på härliga saker att spendera tid på kan göras lång – är du kanske intresserad av att frivilligt arbeta med djur finns möjligheter även för det. Med andra ord finns något för alla, och självklart för en liten budget.

Surfa i Sri Lanka

Marocko

Marocko är ett stort land med många olika sidor och du kommer garanterat komma hem med upplevelser för livet. Mixa din resa med strandhäng, öken, bergsvandring och den Marockanska kulturen. Och även om du både kan hitta billigt flyg och boende kan du även på plats testa att pruta, det går nämligen att pruta på nästan allt.

Resa i Marocko

Vietnam

I Vietnams storstäder hittar du historiska museer, gatuliv och nattliv och i de sydöstra delarna av landet finns garanterat något för dig som älskar strandlivet. Längre upp i norr hittar du Halong bukten, en riktig höjdare som finns med på UNESCOs lista över världsarv. Tack vare landets många spännande platser har Vietnam senaste åren blivit ett allt mer populärt resmål men lyckligtvis är det fortfarande billigt att besöka. Bara som ett exempel kan du få ett glas av den lokala ölen Bia Hoi för cirka 5kr, inte mycket att bråka om.

Resa i Vietnam

Hos Kilroy bokar du billiga och flexibla studentbiljetter på flyg. Och glöm inte att utnyttja ISIC och studentrabatter även när du är ute och reser för att leva ännu billigare. Trevlig resa! 

)