Bara för att man är student och har ont om pengar betyder det inte att man inte ska kunna dekorera för julen. Här bjuder vi på 5 juliga budgettips!

5 sätt att juldekorera på en budget

När man ser julpynt i vartenda skyltfönster man går förbi är det lätt att tro att man måste spendera pengar för att få det att se sådär mysigt och juligt ut. Men att köpa juldekoration som man har framme sisådär 1-2 månader per år kanske inte känns aktuellt för dig som student. Därför tänkte vi rädda din julfrid och bjuda på 5 budgettips på hur du kan skapa julkänsla hemma hos dig.

Ljus

Allting blir mysigare och mer juligt med ljus. Juldekorera därför med ljusslingor, värmeljus eller LED ljus för att uppnå den ultimata känslan av jul.

Julljus

Växter

Ta in vad naturen har att erbjuda. Kanske hittar du några fina kvistar som ändå ligger på marken och det finns garanterat lite kottar att plocka hem om du går ut i skogen. Granris är ju också en julklassiker, men oavsett vad du plockar så se till att du är schysst mot naturen.

Växter till julen

Skriv ut skyltar och posters

På nätet finns det några goda själar som delar med sig av fina skyltar och posters som du helt gratis kan skriva ut och rama in för en härlig julkänsla. Byt ut foton och motiv som du idag har hemma och sätt in dessa juliga verk istället. Klicka här för att hitta något som passar dig, längst ner på sidan hittar du flera sidor.

God jul poster

 

Dekorera med mat

Mat är relativt billigt att köpa (du kan ju äta det så småningom också), och en del typisk julmat kan faktiskt bli till fin dekoration. Tänk dig en skål med apelsiner, eller kanske skumtomtar? Lägg lite pepparkakor i en burk eller häng några i fönstret. Andra klassiker är tranbär och kanelstänger. Allt detta kommer garanterat skapa en härlig doft och känsla i hemmet.

Pepparkakor

Använd det du har

Ta vara på sådant som du redan har i hemmet. En glasburk kan bli till en ljushållare och julkulor kan bli till ett fint jularrangemang. Utnyttja Pintrest och låt fantasin flöda kring alla DIY projekt som du kan hitta där. 

Ljus i glasburkar

)