5 sätt att äta hälsosamt på din studentbudget

5 sätt att äta hälsosamt på din studentbudget

1. Handla efter säsong

9 tips til å spise sunt og billig på et studentbudsjett - Kjøp frukt og grønt etter sesong

Om du har lite koll på vilka frukter och grönsaker som är i säsong kan du spara mycket och få både bättre och färskare varor på bordet. På en enkel googling hittar du flera inspirerande listor som visar vad du bör köpa när. Extra billigt blir det om du bunkrar upp på de färska varorna och fryser in - då har du färsk och billiga råvaror länge. 

2. Planera dina måltider

Detta är förmodligen A och O när du både vill hushålla med pengarna och faktiskt se till att du får i dig bra och hälsosam mat. Fördelen med att planera veckans måltider är många. Förutom att du håller koll på din matbudget och verkligen bara handlar exakt det du behöver till veckans måltider, undgår du också att slänga mat som blir över eftersom att du bara handlat de ingredienser du behöver. Sedan är det ett plus att du slipper tänka ut vad du ska äta varje dag - det har du ju redan tänkt på. SCORE!

3. Handla spännande ingredienser i etniska butiker

9 tips til å spise sunt og billig på et studentbudsjett - Gå på etniske butikker
Du hittar inte bara en massa gudomliga kryddor och ingredienser i de olika nishade butikerna utan det är dessutom oftast mycket billigare än att handla på i våra vanliga butiker. 

4. Laga mat hemma & ta med matlåda

9 tips til å spise sunt og billig på et studentbudsjett - Utvid dine kulinariske horisonter

Det säger sig självt, men det är billigare och det är dessutom lättare att hålla koll på att du får i dig den hälsosamma maten du är ute efter. Bor du i kollektiv eller tillsammans med andra kan det vara en go idé att laga mat tillsammans. 

5. Köp torkade bönor och linser

9 tips til å spise sunt og billig på et studentbudsjett - Prøv tørkede bønner og linser
Gott, billigt och fulla av proteiner och rätt typ av kolhydrater. Och ännu bättre är att du kan använda det till i princip allt. Testa byta ut köttfärsen mot bönor i tacon, eller till linser i köttfärsåsen. Att spara in pengar från kött är en go idé både för din plånbok, miljön och djuren. 

 

)