5 billiga städer till nyår

Med en billig flygbiljett och en stad som är snäll mot plånboken kan till och med en student njuta av nyår i en härlig Europeisk stad. Men det gäller då att man väljer en stad som faktiskt matcher sina tillgångar. Här ger vi därför förslag på 5 Europiska städer där du billigt kan fira in det nya året. Gott nytt!

Budapest

Nyår i Budapest är inget som kommer göra dig uttråkad, ungrarna letar alltid efter en anledning att festa och äta gott. Festa på gatorna vid Central Liszt Ferenc torget eller välja bland stadens många nattklubbar och barer. Vill du ha ett romantiskt nyår är stadens båtturer antagligen det bästa alternativet. Oavsett vad du gör så se till att kika upp på de fantastiska fyrverkerierna vid tolv.

Student firar nyår

Warszawa

Warszawas gamla stad är centrum för stadens nyårsfirande och det är här de många festerna och tolvslagets fyrverkerier äger rum. Det bjuds även på livekonserter vid Defilad torget, något som lockar många besökare. Men oavsett vart du tar dig i Warszawa har de flesta restauranger, barer och pubar olika nyårsevent och du kommer garanterat få ett härligt firande.

Fyrverkerier

Berlin

Vill du fira nyår med dunder och brak är Berlin den perfekta staden för dig. Stora fester, DJ’s, liveband, enorma fyrverkerier och miljontals av nyårsfirare. För att få den mest ikoniska nyårsupplevelsen bör du ta dig till Brandenburger Tor som varje år lockar de allra flesta festsugna besökarna. Känner du dig inte klar när själva nyårsfirandet är över erbjuder Berlin också många grymma efterfester.

Nyår 2017

Prag

Prag är en stad där alla har möjlighet att fira nyår, oavsett om du vill festa in på småtimmarna eller vill äta en lugn och mysig middag. Middag kan man exempelvis äta under en mysig båttur. Fyrverkerier ser man bäst vid stadens flod eller vid Gamla stans torg. Oavsett vad du väljer att göra så se till att boka i god tid.

Fyrverkerier på nyår

Barcelona

En nybörjare på att organisera stora nyårsfiranden men vid tolvslaget bjuds du numera på maffiga fyrverkerier om du tar dig till Montjuics fontän. Vill man festa vidare är möjligheterna oändliga, Placa Catalunya och Las Ramblas bjuder på party, Barcelonas barer är ett annat alternativ eller varför inte ta festen till beachen. Vill man ta det lugnare går det också och vid Torre Agbar bjuds det exempelvis på fin ljusshow vid tolvslaget.

Fyrverkerier i stad

)