Svårt att vara produktiv? Kolla in dessa fyra tips för att strukturera ditt dagliga studentliv och för att på ett eneklt sätt öka din produktivitet!

4 tips för att bli mer produktiv

Dina vardagar är troligtvis väldigt hektiska. Lektioner, projekt, träning, det sociala och generella vuxensaker (handla mat, städa...) det är mycket. Du kan känna att du har mer saker att göra under en dag än vad du har timmar. Tufft, men det finns vanor som du kan implementera i din dagliga rutin som kommer spara mycket tid och öka din produktivitet! Testa dessa 4 tips.  

1. Kombinera din to-do lista med tidsramar

Nackdelen med en to-do lista är att den inte tar tiden i beräkning. Du blir bara kontfronterad med massvis med saker som du behöver göra. Utöver det är det troligt att du överskattar den lediga tiden som du har. För att minimiera stress, men också för att se till att du kan dela upp din lediga tid på rätt sätt, kombinera din to-do lista med tidsramar. Resarvera en viss tid med en specifik uppgift, och när tiden är ute går du vidare till nästa sak. Över tid kommer du bli bättre på att uppskatta hur mycket tid vissa uppgifter tar och hur många uppgifter som du kan få in under en specifik dag. Det blir också mindre stressamt att titta på denna ista, eftersom att du har avsatt tid för varje aktivitet. 

2. Kombinera mindre uppgifter

Mindre uppgifter som uppkommer i det dagliga livet: att ringa dina föräldrar, tvätta, handla mat, städa... dessa saker kan orska mycket strres. Hur ska du kunna få in alla dessa uppgifter i din redan fulla kalender? Om du inte kan göra dem med desamma som de dyker upp i ditt huvud, kan de samlas i ditt huvud och bli en distrahering. Lösningen är enkel: planera en halvtimme varje dag till dessa icke-studiereleterade uppgifterna. Ett bra tillfälle är efter middagen. Sätt på lite musik, diska, vik dina kläder och ordna den där födelsedagspresenten som du har skjutit upp ett tag. 

3. Skapa dig en morgonrutin

Vi vet att sovmornar och att snooza är något av det bästa som finns. Den stora nackdelen är att du spiller bort en stor del av din värdefulla tid. En tydlig och kosekvent morgonrutin kommer att sätta tonen på hela dagen, så att implementera det kan hjälpa dig att kickstarta din produktivitet. Idealet är att gå upp samma tid varje dag. Gör det mer trivsamt genom att göra en god kopp kaffe och ta en lång dusch och välja ut din outfit för dagen. Börja smått, och bygg upp din produktivtet varje dag. 

4. Stäng av ditt Wi-Fi på din dator

Hur ofta kollar du lite 'snabbt' på Facebook medan du pluggar, och dyker upp ur det stora svarta hålet av sociala medier 3 timmar senare, helt disorienterad? Det är inte bra för din produktivitet. Något som kan hjälpa dig att kunna koncentrera dig på en specfik uppgift är att stänga av ditt Wi-Fi, eller installera en restruktionsapp för när du arbetar. Det kommer ta ett tag för din vilja att titta på sociala medier att avta, men du kommer bli förvånad över hur produktivt det här tipset kan vara. 

Behöver du mer tips för hur du kan bli mer prodkutiv? Kolla in bilden nedan:

Tips om je productiviteit te verhogen

 

Källa: Calnewport

)