Att praktisera utomlands kan föra med sig otroliga fördelar och minnen i livet.

4 fantastiska följder av att praktisera utomlands

Att göra praktik är överlag toppen och det gör att du kommer särskilja dig från andra på arbetsmarknaden. Det ända som möjligen bräcker detta är att du väljer att göra din praktik utomlands. Du skiljer dig då inte bara från mängden men får också ett globalt nätverk, goda språkkunskaper och en upplevelse för livet. Vi vill motivera dig och här är fyra fantastiska följder av att göra praktik utomlands.

Bygg erfarenhet

Att praktisera i ett annat land kommer inte bara ge dig ett försprång på arbetsmarknaden på så sätt att du får värdefull erfarenhet inom arbetsområdet du är intresserad av. Du kommer också möta nya människor, människor från en annan bakgrund än dig själv som du kommer lära dig mycket av. Du kommer få bättre tålamod och bli grym på att kommunicera, egenskaper som är värdefulla både på ett personligt och professionellt plan.

Bli erfaren med praktik utomlands

Människorna

Genom att praktisera utomlands kommer du inte bara skaffa dig ett globalt yrkesnätverk av kontakter utan du kommer mycket troligt också få nya vänner. Dessa nya vänner, från en ny och främmande kultur, kommer få dig att lära dig mer om dig själv men också bjuda in dig till deras liv där du får chansen att se hur en ”local” lever.

Möt lokala invånare på praktik utomlands

Resan

När du gör din praktik kan det kännas som att du är på en lång och spännande resa. Du kommer med stor sannolikhet få en unik inblick i en ny kultur, något som inte bara kan vara värdefullt för dig själv men också för din framtida arbetsgivare. Språket som talas där du praktiserar kommer du öva på varje dag och du kommer behärska det bättre och bättre.

Upptäck kultur vid praktik utomlands

Din utveckling

Att praktisera i ett annat land är ett äventyr och kanske är det första gången du tar dig utanför din egna ”comfort zone”. När du tagit första steget ut i det okända (vilket antagligen kändes helt okej) kommer det även bli lättare för dig i framtiden att göra saker som känns lite läskiga. På så sätt kommer du våga utmana dig själv och utvecklas genom hela livet.

Utvecklas av praktik utomlands

Ta första steget och ta hjälp av KILROY som förmedlar praktikplatser i Australien, Kina och USA.

Student söker jobb Examen + jobb = sant!
Student söker jobb 10 vanliga intervjufrågor och hur du ska svara
Att ha intervju över Skype Så lyckas du med Skypeintervjun
)