11 TED talks alla studenter måste höra

Du har säkert hört om TED-talks vid det här laget. Kanske är du en av de studenter som sitter och kollar klipp efter klipp.

Hos TED hittar du inspirerande talare som berör ämnen inom i princip allt mellan himmel och jord. För att göra det lite lättare för dig har vi samlat ihop några härliga och tänkvärda TED-talks som kan få din student hjärna att kanske beröras, lära sig något nytt och att våga vara den du är. 

1. Inside The Mind Of A Master Procrastinator

Tim Urban är medveten om att det inte är vettigt att skjuta upp saker, men han har aldrig kunnat skaka hans vana att vänta till sista minuten att få saker gjorda. I detta lustiga och insiktsfulla tal tar Urban oss på en resa genom YouTube binges, Wikipedia rabbit holes och stunder då han i protest sätter sig och bara stirrar ut genom fönstret. Han uppmuntrar oss att tänka hårdare på vad vi egentligen skjuter på, innan vi får slut på tid.

2. How To Stay Calm When You Know You’ll Be Stressed

Du är inte ditt bästa när du är stressad. I själva verket har din hjärna utvecklats under årtusenden för att frigöra kortisol i stressade situationer, vilket hämmar rationellt, logiskt tänkande. Neurolog Daniel Levitin tror att det finns ett sätt att undvika att göra kritiska misstag i stressade situationer. 

3. Try Something New For 30 Days

Finns det något du alltid har tänkt att du vill att göra, men bara ... har inte? Matt Cutts föreslår att prova på att göra saker i 30 dagar. Detta korta och lättsamma tal erbjuder ett snyggt sätt att tänka på för att sätta och uppnå dina mål.

4. The Power Of Introverts

I en kultur där det är prisat att vara social och utåtriktad kan det vara svårt eller även skamligt att vara en introvert. Men som Susan Cain hävdar i detta passionerade tal är introverta extraordinära talanger som har värdefulla förmågor att erbjuda världen som bör uppmuntras och firas.

5. All It Takes Is 10 Mindful Minutes

När var det senast du gjorde absolut ingenting i 10 minuter? Inte smsa, prata eller ens tänka? Mindfulness experten Andy Puddicombe beskriver den omvandlande kraften för att göra just det: Uppdatera ditt sinne i 10 minuter om dagen, helt enkelt genom att vara uppmärksam och uppleva nuet. (Utan behov av rökelse eller att sitta i knepiga positioner)

6. The Key To Success? Grit


Hon lämnade jobbet som höginflytande coach i New York för att undevisa sjundeklassare i matte. Här berättar hon hur hon snabbt insåg att IQ inte var det enda som skiljer de framgångsrika studenterna från de som kämpade. Här förklarar hon teorin om "grit" som ett recept för framgång.

 
7. A Simple Way To Break A Bad Habit


Kan vi bryta dåliga vanor genom att vara mer nyfiken på dem? Psykiatern Judson Brewer studerar sambandet mellan mindfulness och missbruk - från rökning till att äta för mycket för alla de andra saker vi gör trots att vi vet att de är dåligt för oss. Lär dig mer om mekanismen som styr & utvecklar våra vanor och upptäck en enkel men djup taktik som kan hjälpa dig att slå ditt nästa röksug, skippa portion nummer 3 eller övervinna din förmåga att skjuta upp det som måste göras. 


8. Dare To Disagree

De flesta människor undviker instinktivt konflikter, men som Margaret Heffernan visar oss, är oenighet central för att kunna göra framsteg. Hon illustrerar hur de bästa partners, forskarlag, relationer och företag tillåter människor att vara djupt oense.


9. How To Build Your Creative Confidence

 
Delar din skola eller arbetsplats in människor i fack som "kreativa människor" versus "praktiska människor"? David Kelley antyder att kreativitet inte är något som bara vissa utvalda människor har. Genom historier från sin legendariska designkarriär och sitt eget liv ger han i detta tal lyssnaren självförtroendet att själv våga skapa.


10. How Do You Define Yourself?


I en tid där skönhet definieras av supermodeller, där framgång definieras av rikedom och berömmelse definieras av hur många följare du har på sociala medier, ställer Lizzie Velasquez frågan hur du definierar dig själv? När Lizzie blev omnämnd som "Världens fulaste kvinna" bestämde hon sig för att vända utvecklingen och skapa sina egna definitioner av vad hon definierar som skönhet och lycka.


11. What Adults Can Learn From Kids


Adora Svitak säger att världen behöver "barnsligt" tänkande: djärva idéer, vild kreativitet och framför allt optimism. Barns stora drömmar förtjänar höga förväntningar och Adora menar att det börjar med vuxnas vilja att lära sig allt som finns att lära av barn.

)