Är det dags att hitta julstämningen? Att se julfilmer är något av det bästa du kan göra för julkänslan, här får du 10 tips.

10 julfilmer för julstämning

Det bästa sättet att skapa julkänsla är att se julfilmer! Oavsett om man vill hålla fast vid traditioner och se en klassiker eller bekanta sig med något nytt är det okej, det finns något för alla. För att hjälpa dig att inspireras till vilka julfilmer du ska se i år har vi listat 10 julfilmer som är favoriter hos många. Bara att välja och vraka, god jul!

Die Hard

Polisen John McClane går med sin fru på en julfest som till en början är frid och fröjd. Plötsligt avbyts julfesten av en grupp terrorister och John tvingas gripa in för att lösa situationen. En julfilm för dig som vill ha action!

Ensam hemma

När familjen McCallister ska åka iväg på julsemester till Paris blir det kaosartad stämning när de av misstag missar att få med sig sin yngsta son Kevin. Han lämnas istället ensam hemma och har det till en början toppen, men ställs också inför en del trubbel som han måste lösa på egen hand.

Jul i soffan

Bad Santa

I den här julfilmen träffar vi inte på någon typisk jultomte. Nej, när Wille tar jobb som jultomte på ett varuhus är det istället en tomte med stökig bakgrund och kort stubin som kliver in. På julafton har Wille och hans partner planer på att råna varuhuset men det blir inte riktigt som de tänkt sig.

Elf

När Buddy var liten och bodde på barnhem hamnade han i jultomtens säck och fick följa med till Nordpolen. Där uppfostrades han som älv men som vuxen återvänder han till New York för att söka upp sin biologiska pappa, som inte varit känd som någon ängel. På resan tillbaka får Buddy i alla fall njuta av allt vad New York har erbjuda på ett sätt som bara en älv kan.

Love Actually

I åtta olika historier får vi följa livet för en grupp Londonbor månaden innan jul. Kärlek på alla möjliga olika plan utspelar sig och det blir både lycklig och olycklig kärlek. Filmen är rolig, rörande, kärleksfull och framförallt full med julkänsla.

Student ser julfilmer

The Holiday

Två kvinnor som befinner sig i två olika delar av världen ställs plötsligt inför en tuff tid när deras kärleksrelationer går i kras och julen närmaren. De bestämmer sig för att byta bostad och de båda reser iväg till London respektive Los Angeles för att hitta lugnet. Men vad kvinnorna inte vet är att båda deras liv snart kommer ta en vändning.

Livet är underbart

En riktig gammal klassiker där vi möter en deppig affärsman med en uppgiven inställning till livet. Han bestämmer sig för att begå självmord men det blir inte som planerat när en ängel uppenbarar sig framför honom och visar hur världen skulle sett ut om han aldrig blivit född.

Ett päron till farsa firar jul

När hela familjen Griswold ska samlas och fira jul går tyvärr inte mycket som planerat. En jul som skulle vara fylld med ro blir sakta men säkert fylld med kaos istället. Men man får sig i alla fall några härliga skratt när man följer familjens alla utmaningar.

Jul i soffan

Tomten är far till alla barnen

Hollywoodfilmer i all är men det finns ju bra svenska julfilmer också! Tomten är far till alla barnen är ett gott exempel på detta. En riktigt tvistad jul utspelar sig hemma hos Sara och Janne när Sara bjudit hem sina exmakar för att fira jul. Kaos och humor blandat i en enda sörja, men underhållen blir man garanterat.

En underbar jävla jul

Vill man se något nytt och fräscht kan man se den här svenska julfilmen som hade premiär 2015. Ett gay par har bjudit hem sina båda familjer för att för första gången fira jul tillsammans. De har också en överraskning för sina familjer som inte blir lika populär som de hoppats på.

Par ser julfilmer

 

)