I Sverige bor många själva men det finns faktiskt många fördelar med att ha roomies, speciellt som student, läs om dessa här.

10 fördelar med att ha roomies

Är du student och planerar att bo själv? Ja, det är inte så konstigt när man bor i Sverige, mästarnas mästare av ensamhushåll. Men kanske är det dags att bryta trenden, tänk om och tänk stort. Roomies kan faktiskt göra din tid som student fantastiskt. Här är varför.

1. Det blir billigare – ni delar på kostnader på allt från hyra till toalettpapper.

Spara pengar

2. Du har alltid någon du kan umgås med – oavsett om ni ska på fest eller bara känner för att stanna hemma och se på Netflix.

Studenter som umgås

3. Dina roomies kompisar blir också dina kompisar.

Glada kompisar

4. Ni delar på de tråkiga arbetsuppgifterna i hemmet, dammsuga varannan eller var tredje gång låter väl inte så farligt?

Student städar

5. Det finns alltid någon som har mjölk i kylen när din egna är slut. Kom bara ihåg att köpa med dig ny mjölk hem sen, ingen gillar att bo med en mat tjuv.

Mjölk i kyl

6. Du har alltid någon att prata med – ventilera dina känslor kring studierna, jobb, vänner, kärlek, framtiden, när något är roligt eller när något är tråkigt.

Vänner som pratar

7. Dina roomies kommer ta hand om dig när du är sjuk. Vi vet alla hur ynklig man är då.

Student som är sjuk

8. Ni delar (nästan) allt och det är positivt överraskande hur nära och bekväm man kan bli med någon när man bor under samma tak.

Nära vänner

Om du har riktigt tur:
9. Dina roomies lagar middag till dig ibland.

Bjuden på middag

10. Ni blir vänner för livet.

Vänner

)