Såhär kan du enkelt spara pengar i vardagslivet som student.

10 enkla spartips alla kan fixa

Det är ingen hemlighet att många studenter lever på en tunn budget. Uttrycket ”fattiga studenter” är välanvänt av en anledning och är du en av dessa studenter är du säkert intresserad av hur du kan spara pengar. Förutom det mest basic som att göra upp en budget och planera dina inköp finns det många andra enkla knep för att spara pengar i vardagen, här bjuder vi på 10 sådant trix.

Ta med mat till skolan

Att ta med både mellanmål och lunch till skolan är det bästa du kan göra både för dig själv och din plånbok. Du kommer inte behöva gå loss i cafeterian på skolan och du vet vad det är för mat du får i dig.

Matlåda till skolan

Brygg ditt eget kaffe

Kaffe är något som många studenter dricker mängder av och det är oftast ganska dyrt att köpa i en kiosk eller på ett café. Brygg ditt eget kaffe och ta med dig en termos till skolan. 

Kaffe

Undvik att träna på gym

Kan du lika gärna få din träning gjord på annat håll så kör på det, tips på hur du tränar utan gym får du här

Student tränar utomhus

”No buy week”

Utmana dig själv och ha en vecka där du inte köper någonting. Det är inte omöjligt alls och du kommer spara pengar så varför inte testa? Uteslut restaurangbesök, bio, kaffe, drinkar osv. och köp på sin höjd en ny mjölk om den du har går ut i datum. 

Tom kundvagn

48-timmars regeln 

Om du hittar något du vill klicka hem på nätet bör du vänta i minst 48 timmar innan du köper. Under denna tid kommer du lista ut om det du spanat på är något du verkligen behöver eller bara något du vill ha. 

Online shopping

Utnyttja rabatter

Att använda ditt student-ID flitigt kan hjälpa dig att spara mycket pengar då många erbjuder rabatter bara du visar att du är student. Med ISIC kan du inte bara identifiera dig som student i Sverige och resten av världen, men du får också tillgång till ännu fler rabatter. Skaffa ditt ISIC kort här.

ISIC student-ID

Egna matkassar 

Många bäckar små. Även om en matkasse inte kostar speciellt mycket blir det pengar i slutändan. Du är även miljövänlig om du använder samma påsar flera gånger om när du handlar mat. 

Student handlar mat

Använd kontanter 

Enligt undersökningar som blivit gjorda spenderar man mindre när man använder kontakter jämfört med bankkort. 

Kontanter

Få ut mer tvål och schampo

Blanda i vatten i din tvål och schampo när dessa är halvfulla för att få ut mer ut flaskan. 

Student i hemmet

Använd vattenkokare

Att koka upp vatten i en vattenkokare är mer energisnålt än att använda spisen. 

Vattenkokare

)