Läs om anledningarna till att lära sig ett nytt språk och vilka fördelar det innebär.

10 anledningar att lära sig ett nytt språk

För att uppmuntra språkinlärning och för att hylla den språkliga mångfalden som finns i Europa firas den 26e september varje år ”Europeiska språkdagen”. Bara i Europa finns det omkring 225 olika språk och i hela vida världen så många som 6-7000. Det finns alltså ett hav av språk där ute som väntar på dig och här är 10 anledningar till varför just du bör börja lära dig något av dessa.

Bli mer attraktiv på arbetsmarknaden

Att kunna ett språk som används i kontakt med kunder eller kollegor i andra länder kommer definitivt göra dig mer attraktiv och särskilja dig från andra kandidater på arbetsmarknaden.

Språk gör dig mer attraktiv på arbetsmarknaden

Att resa blir mer intressant

Du kommer inte bara kunna kommunicera bättre med lokalbefolkningen. Du kommer även komma de närmare och nästan garanterat sätta ett leende på deras läppar när du öppnar munnen och pratar deras språk.

Resa blir mer intressant när man kan språket

Öka förståelsen för andra kulturer

I och med att du lärt dig och nu pratar ett annat språk kommer människor du möter bli mer öppna och lära dig ännu mer om deras språk och deras kultur.

Språk ökar förståelsen för kultur

En ny värld av musik och film öppnas upp

Med ett nytt språk öppnas också en helt ny värld av musik, film och litteratur upp. Dubbelt upp i underhållning kan aldrig bli fel.

Förstå mer musik och film med språk

Imponera på andra

Beställ mat på restaurangen på det lokala språket eller charma någon du gillar genom att säga något vackert, båda två kommer garanterat få 10 charmpoäng.

Imponera med språket

Boosta ditt självförtroende

Att göra verklighet av den där drömmen om att lära sig ett nytt språk är en fantastisk prestation som kommer få dig att växa som människa och känna ”jag klarar vad som helst!”.

Öka självförtroendet med ett nytt språk

Boosta din hjärna

Vässa din hjärnkapacitet och bli bättre på t.ex. inlärning och läsa. Egenskaper du har nytta av genom hela livet och kanske inte minst när du är student.

Hjärnan tränas av ett nytt språk

Det blir lättare att plugga, jobba eller flytta utomlands

Genom att lära dig ett nytt språk öppnas dina möjligheter upp för att faktiskt bosätta dig i ett annat land. Oavsett om du är ute efter ett äventyr på några månader eller något permanent kommer första steget kännas lättare.

Språk underlättar boende utomlands

Spendera tid utomlands

Eller så börjar du med att åka utomlands direkt. Ett av de bästa sätten att lära sig ett språk är dagligen prata det. Att ta en språkkurs i landet där språket du vill lära dig pratas kan vara guld värt samtidigt som du får dig ett fantastiskt äventyr.

Studenter på språkkurs

Skapa livslånga vänskapsband

Att lära sig ett nytt språk och börja kommunicera med nya människor kan leda till nya vänskaper som förhoppningsvis håller i sig livet ut.

Språk underlättar vänskap

)